35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Aramco, la prețul inferior al intervalului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din oferta sa publică secundară de acțiuni la gigantul petrolier controlat de stat Aramco, după ce acțiunile au fost cotate la limita inferioară a intervalului preconizat, potrivit CNBC.

Saudi Aramco a anunțat vineri că va vinde cele 1,545 miliarde de acțiuni puse în vânzare ca parte a ofertei sale secundare la 27,25 riali saudiți (7,27 dolari) bucata.

Investitorii se așteaptă de obicei la un preț redus atunci când noi acțiuni intră pe piața publică, din cauza creșterii ofertei totale de acțiuni disponibile pentru tranzacționare.

Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din oferta sa publică secundară de acțiuni la gigantul petrolier controlat de stat Aramco, după ce acțiunile au fost cotate la limita inferioară a intervalului preconizat, potrivit CNBC.

Saudi Aramco a anunțat vineri că va vinde cele 1,545 miliarde de acțiuni puse în vânzare ca parte a ofertei sale secundare la 27,25 riali saudiți (7,27 dolari) bucata.
Prețul este la capătul de jos al unui interval cuprins între 26,70 și 29 de riali saudiți pe acțiune, care a fost inclus în marketingul inițial al companiei.

Prețul de 27,25 riali saudiți este cu aproape 4% sub ultima decontare a acțiunilor publice la bursa de valori Tadāwul Saudi.

Acțiunile companiei au pierdut peste 2% de la anunțul din 30 mai al ofertei sale secundare. Investitorii se așteaptă de obicei la un preț redus atunci când noi acțiuni intră pe piața publică, din cauza creșterii ofertei totale de acțiuni disponibile pentru tranzacționare.

Decizia de stabilire a prețurilor a fost anunțată pe măsură ce prețurile globale ale petrolului sunt supuse unei presiuni, lovite de o perspectivă incertă a cererii, în ciuda creșterii sezoniere tipice a consumului de benzină în timpul verii. Influenta Organizație a Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi au anunțat, de asemenea, pe 2 iunie, că extind reducerile formale și voluntare de aprovizionare.

Tensiunea asupra prețului petrolului și tranziția energetică globală mai amplă de la hidrocarburi nu par însă să fi înăbușit interesul pentru cea mai recentă ofertă a Aramco. Citând surse anonime, Reuters a raportat că oferta a fost acoperită de patru până la cinci ori și a generat o cerere internațională mai puternică decât în ​​timpul IPO inovatoare a Aramco din 2019, când compania a strâns 29,4 miliarde de dolari. CNBC nu a putut confirma independent raportul.

Coloana vertebrală a economiei din Riad, Aramco a atras în mod tradițional investitorii datorită plăților sale semnificative de dividende. Oferă un randament al dividendelor greu de batut de 6,81% din 7 iunie, conform datelor Factset, comparativ cu 3,33% de la titanul energetic din SUA Exxon Mobil și 4,18% de la Chevron.

Cei mai mari acționari ai Aramco sunt guvernul saudit, cu o participație de peste 82%, și fondul suveran de avere al regatului, Fondul de investiții publice, care deține 16%.

Veniturile celei mai recente vânzări de acțiuni vor oferi o ușurare foarte necesară guvernului saudit, care finanțează în prezent o serie de „gigaproiecte” de infrastructură cu costuri ridicate în cadrul programului său de diversificare economică Vision 2030. Regatul a strâns deja 12 miliarde de dolari într-o vânzare de obligațiuni în trei tranșe.

Planul Vision 2030, care urmărește să deturneze Arabia Saudită de la dependența de veniturile din petrol, este o politică emblematică a prințului moștenitor și lider de facto Mohammed bin Salman. Cu toate acestea, programul vine cu un preț ridicat, deoarece doar unul dintre gigaproiectele sub auspiciile sale, orașul futurist Neom, este estimat să coste aproximativ 500 de miliarde de dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!