6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Retail – Reacţia BAT, liderul industriei de produse din tutun şi nicotină din România, faţă de propunerea autorităţilor de a creşte acciza la ţigarete: „Ar fi trebuit să asigure predictibilitatea fiscală necesară combaterii traficului ilicit” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Propunerea autorităţilor de creştere a accizei pentru ţigarete în septembrie 2023 ar putea duce la creşterea traficului ilicit, spun reprezentanţii BAT, liderul industriei de produse din tutun şi nicotină din România după cifra de afaceri (12,7 mld.

Nu trebuie uitat că traficul ilicit înseamnă şi scăderea veniturilor la bugetul de stat, finanţarea reţelelor criminale şi accesul necontrolat la produse care nu respectă standarde de calitate sau de igienă”, a spus Jorge Araya, director al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT.

Acesta a adăugat că prin susţinerea unei a doua majorări a accizei în acest an, după cea din aprilie, Ministerul Finanţelor ignoră atât faptul că accizele şi preţurile ţigaretelor din România sunt cele mai mari din UE raportate la puterea de cumpărare...

Propunerea autorităţilor de creştere a accizei pentru ţigarete în septembrie 2023 ar putea duce la creşterea traficului ilicit, spun reprezentanţii BAT, liderul industriei de produse din tutun şi nicotină din România după cifra de afaceri (12,7 mld. lei), care are în portofoliu Kent, Dunhill şi Pall Mall. „Suntem profund îngrijoraţi de intenţia Ministerului de Finanţe de a-i face pe români să plătească preţuri ca în Germania din salarii româneşti. Calendarul moderat de cinci ani de creştere a accizei, adoptat cu mai puţin de 12 luni în urmă, ar fi trebuit să asigure predictibilitatea fiscală necesară combaterii traficului ilicit. Nu trebuie uitat că traficul ilicit înseamnă şi scăderea veniturilor la bugetul de stat, finanţarea reţelelor criminale şi accesul necontrolat la produse care nu respectă standarde de calitate sau de igienă”, a spus Jorge Araya, director al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT.
Acesta a adăugat că prin susţinerea unei a doua majorări a accizei în acest an, după cea din aprilie, Ministerul Finanţelor ignoră atât faptul că accizele şi preţurile ţigaretelor din România sunt cele mai mari din UE raportate la puterea de cumpărare, precum şi realitatea că, în toate ţările învecinate României, ţigările pot fi cumpărate la aproximativ jumătate din preţ, contrabanda fiind foarte profitabilă.

Cei aproximativ 5 milioane de fumători din România au consumat, în 2021, un număr de 26,6 miliarde de ţigarete, iar 2,1 miliarde de ţigarete din consumul total (respectiv 7,9%) au fost ţigarete de contrabandă sau contrafăcute, România având unul dintre cele mai scăzute niveluri ale consumului ilicit de ţigarete, cu o pondere de 7,9% din totalul ţigaretelor consumate în 2021, conform unui studiu KPMG. „Rămânem deschişi consultărilor pentru a construi împreună un viitor sustenabil, prin identificarea celor mai bune soluţii de reducere a comerţului ilicit, cu toate beneficiile pe care le poate aduce acest lucru pentru veniturile statului, pentru companii şi, cel mai important, pentru cetăţenii români”, au menţionat reprezentanţii BAT. BAT a avut un impact total în economie de peste 125 de miliarde de euro în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Din această sumă, aproximativ 24 de miliarde de euro reprezintă contribuţia directă la bugetul de stat sub formă de taxe şi accize. Compania are în prezent peste 3.000 de angajaţi în cele trei entităţi economice ale grupului din România şi generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!