9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Recesiunea şi problemele economice aruncă cea mai importantă economie a Europei în urmă cu 30 de ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

FMI a atenţionat că pe fondul problemelor cu energia, Germania ar putea să fie singura ţara din G-7 care să se confrunte cu o contracţie economică serioasă.În prezent, tot mai mulţi analişti se întreabă dacă nu cumva Germania s-ar putea transforma din nou într-o povară pentru potenţialul de creştere economică al Europei.„Cred că Germania concurează pentru titlul de omul bolnav al Europei”...

O altă majorare cu un sfert de punct a ratei dobânzii dirijată de către Banca Centrală Europeană săptămâna trecută pentru a domoli inflaţia pune şi mai multă presiune în această zonă.„Preconizăm o nouă recesiune pentru a doua jumătate a anului”...

Economia Germaniei – cea mai mare din Europa – se luptă să-şi atingă şi menţină obiectivele de creştere economică, însă datele şi cele mai recente transformări nu promit nimic bun. Recesiunea care a lovit recent ţara, la care se adaugă sondajele, prognozele şi analizele privind viitorul economic, nu arată deloc bine. Locomotiva economică a Europei pare că a frânat, iar asta înseamna veşti proaste pentru tot continentul, scrie Bloomberg.Cele mai recente rezultate economice ale Germaniei, evidenţiază cât de adânc a putut să lovească în economie problemele cu care se confruntă industria. FMI a atenţionat că pe fondul problemelor cu energia, Germania ar putea să fie singura ţara din G-7 care să se confrunte cu o contracţie economică serioasă.În prezent, tot mai mulţi analişti se întreabă  dacă nu cumva Germania s-ar putea transforma din nou într-o povară pentru potenţialul de creştere economică al Europei.„Cred că Germania concurează pentru titlul de omul bolnav al Europei”, a declarat a declarat Thomas Mayer, fondatorul Institutului de Cercetare Flossbach von Storch şi un observator economic de lungă durată al ţării.O astfel de etichetă a fost aplicată în mod obişnuit Germaniei în anii de după reunificarea din 1990, în timp ce procesul laborios de asamblare a două naţiuni a secătuit economia de dinamismul său postbelic aducând şomajul pe noi culmi şi făcându-l să persiste.

De data aceasta, criza energetică persistentă a Germaniei, cauzată de războiul din Ucraina, paralizează producătorii într-o economie care se confruntă deja cu un deficit de competenţe şi o productivitate slabă cauzate de factori demografici. Între timp, intensificarea concurenţei globale în domeniul vehiculelor electrice ameninţă industria automobilelor germane.Astfel de provocări pe termen lung se combină cu cererea slabă din China şi cu politica monetară mai strictă şi afectează şi mai puternic industria. O altă majorare cu un sfert de punct a ratei dobânzii dirijată de către Banca Centrală Europeană săptămâna trecută pentru a domoli inflaţia pune şi mai multă presiune în această zonă.„Preconizăm o nouă recesiune pentru a doua jumătate a anului”, a declarat  Joerg Kraemer, economist şef la Commerzbank.Clemens Fuest, preşedintele Institutului Ifo din Munchen, a estimat săptămâna aceasta că recesiunea a continuat, citând o deteriorare mai accentuată a situaţiei din industria prelucrătoare în sondajul lunar al organizaţiei sale, publicat recent.Cu o zi mai devreme, indicele managerilor de achiziţii al S&P Global a arătat că slăbiciunea industrială a fost suficient de accentuată pentru a contrabalansa expansiunea continuă a serviciilor. Ca economie dominantă a regiunii, asta înseamnă că Germania trage restul economiilor în jos.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!