11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – Restaurantele canadiene spun ”adio” paielor, pungilor și tacâmurilor din plastic – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Interzicerea treptată a importului, fabricării și vânzării de articole din plastic a fost introdusă anul trecut în cadrul angajamentului luat de Ottawa de a ajunge la zero deșeuri din plastic până în 2030, scrie Agerpres.

Nu cred că toată lumea ar fi făcut-o imediat sau ar fi durat mult", explică Charles Desgens, un geometru de 29 de ani care lua masa într-un restaurant din Saint-Jean-sur-Richelieu, la 40 de kilometri de Montreal.

Cu toate acestea, unii comercianți și proprietari de restaurante, cum ar fi Emile Doucet, de la restaurantul Parma Deli din acest orășel de 100.000 de locuitori, consideră că "nu este încă foarte ușor să găsești alternative".

Restaurantele și cafenelele din Canada nu mai pot oferi paie, pungi sau tacâmuri din plastic, chiar dacă bătălia guvernului pentru eliminarea acestor articole de unică folosință nu este câștigată încă, informează AFP.

Interzicerea treptată a importului, fabricării și vânzării de articole din plastic a fost introdusă anul trecut în cadrul angajamentului luat de Ottawa de a ajunge la zero deșeuri din plastic până în 2030, scrie Agerpres.

În noiembrie însă, o instanță canadiană a anulat reglementarea care clasifica anumite produse din plastic ca fiind toxice, în urma unei plângeri depuse de producătorii de plastic din această țară.

Guvernul a făcut apel împotriva acestei decizii, care ar putea avea consecințe directe asupra interzicerii obiectelor din plastic de unică folosință. Prin urmare, reglementarea a intrat în vigoare miercuri, în așteptarea unei decizii în această privință.

„Cred că este foarte bine că legea îi obligă pe comercianți să facă acest lucru. Nu cred că toată lumea ar fi făcut-o imediat sau ar fi durat mult”, explică Charles Desgens, un geometru de 29 de ani care lua masa într-un restaurant din Saint-Jean-sur-Richelieu, la 40 de kilometri de Montreal.

„Uneori este mai ușor să arunci lucrurile, dar efortul suplimentar merită”, a adăugat partenera sa, Helene Boulanger, de profesie inginer.

Cu toate acestea, unii comercianți și proprietari de restaurante, cum ar fi Emile Doucet, de la restaurantul Parma Deli din acest orășel de 100.000 de locuitori, consideră că „nu este încă foarte ușor să găsești alternative”.

„Datele științifice sunt clare: poluarea cu plastic este omniprezentă și dăunează faunei sălbatice și mediului”, reamintise în noiembrie Steven Guilbeault, ministrul canadian al Mediului.

Potrivit autorităților de la Ottawa, în fiecare an, canadienii aruncă trei milioane de tone de deșeuri din plastic. Doar 9% din aceste deșeuri sunt reciclate, ceea ce înseamnă că marea majoritate ajunge la gropile de gunoi și că 29.000 de tone de plastic sfârșesc în mediul nostru natural.

Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a estimat în luna mai că, pentru a opri această poluare galopantă, lumea trebuie să reducă la jumătate plasticele de unică folosință și să adopte masiv tripticul „reutilizare, reciclare, alternativă”.

În 2019, la nivel mondial au fost produse 353 de milioane de tone de deșeuri din plastic, dintre care 22 % au sfârșit prin a fi abandonate. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!