14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Retail – România a ajuns al zecelea cel mai mare furnizor de electrocasnice pentru Europa. Principalele produse exportate sunt aspiratoarele, maşinile de spălat şi electrocasnicele mici de bucătărie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România a exportat în 2021 (cel mai recent an pentru care există date) electrocasnice către Europa în valoare de 537 mil.

Astfel, piaţa locală a ajuns al zecelea cel mai mare e furnizor de electrocasnice pentru ţările Bătrânului Continent, arată datele Applia - Home Appliance Europe, asociaţia europeană a producătorilor de profil.

Mai mult, datele pe 2022 ar putea poziţiona piaţa locală chiar mai bine în topul exportatorilor dat fiind că unele fabrici au avut anul trecut primul an complet de funcţionare.

România a exportat în 2021 (cel mai recent an pentru care există date) electrocasnice către Europa în valoare de 537 mil. euro. Astfel, piaţa locală a ajuns al zecelea cel mai mare e furnizor de electrocasnice pentru ţările Bătrânului Continent, arată datele Applia – Home Appliance Europe, asociaţia europeană a producătorilor de profil.

Clasamentul este dominat clar de China (cu exporturi de 6,7 mld. euro), care e urmată de Germania şi Polonia. În total, în top zece sunt opt state europene şi două din Asia – China şi Malaysia.

Prezenţa României în acest clasament a fost posibilă datorită investiţiilor masive în producţie, în special în ultimul deceniu.

Mai mult, datele pe 2022 ar putea poziţiona piaţa locală chiar mai bine în topul exportatorilor dat fiind că unele fabrici au avut anul trecut primul an complet de funcţionare. Spre exemplu, grupul chinez Haier a început să producă local abia în a doua parte a lui 2021, astfel că datele pe anul trecut o să cântărească puternic în exportul de frigidere.

În 2021, România a exportat frigidere în valoare de 61 mil. euro, ocupând locul 7 în topul furnizorilor europeni de astfel de produse. Principalele bunuri trimise peste graniţă sunt aspiratoarele, maşinile de spălat rufe şi electrocasnicele mici de bucătărie precum mixerele.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!