12 C
București
luni, octombrie 14, 2024

Retail – România, fără autorizaţie de securitate la incendiu: jumătate din şcoli funcţionează fără acest document, la fel peste 2.350 de unităţi de comerţ şi aproape 1.600 hoteluri sau pensiuni. De ce mai sunt toate acestea deschise? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România, fără autorizaţie de securitate la incendiu: jumătate din şcoli funcţionează fără acest document, la fel peste 2.350 de unităţi de comerţ şi aproape 1.600 hoteluri sau pensiuni.

♦ Aproape 3.700 de unităţi de învăţământ, dintr-un total de circa 7.100, îşi deschid azi porţile pentru un nou an şcolar fără autorizaţia obligatorie de securitate la incendiu ♦ Situaţia durează de ani de zile şi devine imposibil de explicat ţinând cont de istoria recentă dramatică a României în care zeci de oameni au murit arşi în unităţi fără autorizaţii ♦ România educată îşi primeşte astfel încă o dată copiii în şcoli nesigure...

Practic, o clădire poate funcţiona şi fără autorizaţie de securitate la incendiu, în acest scenariu fiind jumătate din unităţile de învă ţământ din România, mii de firme, sute de spitale sau unităţi turistice.

♦ Aproape 3.700 de unităţi de învăţământ, dintr-un total de circa 7.100, îşi deschid azi porţile pentru un nou an şcolar fără autorizaţia obligatorie de securitate la incendiu ♦ Situaţia durează de ani de zile şi devine imposibil de explicat ţinând cont de istoria recentă dramatică a României în care zeci de oameni au murit arşi în unităţi fără autorizaţii ♦ România educată îşi primeşte astfel încă o dată copiii în şcoli nesigure, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Obţinerea autorizaţiei de secu­ri­tate la incendiu este obligatorie pe anumite categorii de construcţii, iar desfăşurarea funcţionării fără acest document constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de până la 50.000 de lei. Practic, o clădire poate funcţiona şi fără autorizaţie de securitate la incendiu, în acest scenariu fiind jumătate din unităţile de învă­ţământ din România, mii de firme, sute de spitale sau unităţi turistice.

„Situaţia clădirilor de la nivel naţional care funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu, conform evidenţelor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov, potrivit principalelor domenii de activitate se prezintă astfel: unităţi de comerţ – 2.353, unităţi de învăţământ – 3.678, unităţi sanitare – 511, unităţi de asistenţă socială – 672, unităţi de cultură – 239, unităţi de cult – 866, unităţi de turism – 1.574“, se arată într-un răspuns pentru ZF al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, numărul unităţilor de învătământ la finalul anului 2022 era de 7.072. Practic, mai bine de jumătate dintre ele funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu, situaţie neschimbată de ani de zile.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!