25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Retail – România îşi iroseşte resursele, în timp ce alte ţări folosesc apele uzate pentru irigaţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Kenny Khoo, managing director, Eastern Europe South, Xylem, furnizor de tehnologie a apei: România are o reţea extinsă de canale de irigaţii, însă se utilizează doar 20% din infrastructură pentru irigarea a 10% din suprafaţa arabilă a ţării.

„România are o reţea extinsă de canale de irigaţii din care, însă, se utilizează un procent de doar aproximativ 20% (restul sunt prea vechi sau avariate), pentru irigarea a undeva la 10% din suprafaţa arabilă a ţării.

Asta face ca România să aibă una dintre cele mai scăzute rate de productivitate agricolă dintre statele europene“, spune Kenny Khoo, managing director Eastern Europe South la Xylem, furnizor de tehnologie a apei.

Kenny Khoo, managing director, Eastern Europe South, Xylem, furnizor de tehnologie a apei: România are o reţea extinsă de canale de irigaţii, însă se utilizează doar 20% din infrastructură pentru irigarea a 10% din suprafaţa arabilă a ţării.
România îşi iroseşte resursele de apă şi energie din cauza infrastructurii de irigaţii învechite, în timp ce alte ţări folosesc apele uzate pentru irigaţii, modalităţi verzi de gestionare a apei industriale ce fac parte din Pactul Verde European.

„România are o reţea extinsă de canale de irigaţii din care, însă, se utilizează un procent de doar aproximativ 20% (restul sunt prea vechi sau avariate), pentru irigarea a undeva la 10% din suprafaţa arabilă a ţării. Asta face ca România să aibă una dintre cele mai scăzute rate de productivitate agricolă dintre statele europene“, spune Kenny Khoo, managing director Eastern Europe South la Xylem, furnizor de tehnologie a apei. Mai mult, seceta, cum e cazul şi în acest an agricol, ar putea diminua şi mai mult această productivitate.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!