1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Retail – România rămâne pe locul 4 în UE la producţia de grâu în 2022 în pofida secetei, dar producţiile medii la hectar sunt la jumătate faţă de cele din Danemarca sau Germania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pe următoarele poziţii se află Germania şi Polonia, care în ultimii ani s-a distanţat de România, care în 2018 ocupa locul trei cu o producţie mai mare cu 500.000 de tone faţă de cea realizată de Polonia.

Cu recolta de 9,18 mi lioane de tone de grâu în 2022, strânsă de pe 2,1 milioane de hectare, România s-a situat pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în topul celor mai mari producători, arăta datele Eurostat, biroul european de statistică.

Precipitaţiile din aprilie, însă, au redus dezastrul ce se prefigura la grâu şi într-un final România a reuşit să calibreze recolta la 9 milioane de tone, în pofida unor prognoze extrem de pesimiste“, potrivit analistului pe piaţa cerealelor Cezar Gheorghe, fondator al companiei Romanian Agri Column.

♦ Cel mai mare producător de grâu din UE este Franţa. Pe următoarele poziţii se află Germania şi Polonia, care în ultimii ani s-a distanţat de România, care în 2018 ocupa locul trei cu o producţie mai mare cu 500.000 de tone faţă de cea realizată de Polonia.

Cu recolta de 9,18 mi­lioane de tone de grâu în 2022, strânsă de pe 2,1 milioane de hectare, România s-a situat pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în topul celor mai mari producători, arăta datele Eurostat, biroul european de statistică. Astfel, România şi-a menţinut poziţia de anul trecut, în pofida scăderii producţiei cu 12% din cauza secetei.

„2022 a fost un an total decalibrat. Seceta a afectat culturile de toamnă – grâu şi orz – şi a sancţionat drastic culturile de primavară. În decembrie 2021 potenţialul grâului românesc era cotat la maximum 7,8 milioane de tone, iar iarna săracă în precipitaţii a accentuat această stare precară. Precipitaţiile din aprilie, însă, au redus dezastrul ce se prefigura la grâu şi într-un final România a reuşit să calibreze recolta la 9 milioane de tone, în pofida unor prognoze extrem de pesimiste“, potrivit analistului pe piaţa cerealelor Cezar Gheorghe, fondator al companiei Romanian Agri Column.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!