♦ Punctul Gastronomic Local, concept lansat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, reprezintă o gospodărie rurală a cărei singură activitate este pregătirea de reţete tradiţionale şi servirea unui număr mic de turişti.
Reţeaua de Puncte Gastronomice Locale (PGL), respectiv gospodării rurale ce pregătesc reţete tradiţionale şi pot să servească un număr mic de turişti, a ajuns la nivel naţional la 426 de entităţi. În Delta Dunării, de unde a pornit conceptul, turiştii oricum obişnuiau să mănânce la localnici acasă, iar în acest sens s-a căutat un concept care să asigure aceste experienţe culinare într-un cadru organizat şi legal.
„Turiştii mâncau şi înainte la localnici, de aceea am propus realizarea acestor puncte gastronomice locale, un loc de luat masa, care oferă o experienţă vizitatorului, un spectru al tradiţiei locale. Este important să valorificăm lanţul scurt, să folosim resursele locale, este o economie care s-a pierdut. PGL să primească o formă legală (…)“, a declarat Teodor Frolu, vicepreşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23, organizaţia care a lansat conceptul de „punct gastronomic local“ (PGL). Vineri a început festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania la Tulcea, care pune pe agenda publică două teme esenţiale pentru bunăstarea unui oraş: gastronomia locală şi turismul.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).