-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Top 100 de companii pe pierderi adună o gaură de 8 mld. lei în 2022, la afaceri de 132 mld. lei. Liberty Galaţi, Telekom România şi Termoenergetica, pe podium. Cum arată radiografia integrală a pierderilor din business – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ În 2022, un an marcat de inflaţie record şi de dobânzi în creştere, mediul de business din România în ansamblul său a raportat pierderi de 33,9 mld.

Singur, Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a contribuit cu 10% la totalul acestor pierderi cumulate de 8 mld.

♦ În 2022, un an marcat de inflaţie record şi de dobânzi în creştere, mediul de business din România în ansamblul său a raportat pierderi de 33,9 mld. lei ♦ Din total, 8,6 mld. lei reprezintă „contribuţia“ întreprinderilor mari, cele care cântăresc cel mai greu în economie.

Primele 100 de companii din economie după pierderile raportate adună o gaură de 8 mld. lei anul trecut, potrivit unei analize a ZF făcute pe baza datelor de la Bridge to Information. Aceleaşi firme au avut în 2022 afaceri cumulate de 132 mld. lei şi un număr mediu de 157.000 de salariaţi.

Singur, Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a contribuit cu 10% la totalul acestor pierderi cumulate de 8 mld. lei şi asta după ce în anul anterior raportase un câştig net de 1,4 mld. lei. Pe podiumul companiilor care au raportat cele mai mari pierderi în 2022 se mai găsesc operatorul telecom Telekom România Mobile Communications şi Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, cea care furnizează căldură şi apă caldă pentru câteva sute de mii de apartamente din Bucureşti.

Pe poziţiile următoare în clasament îşi fac loc trei companii din energie – Enel Energie, Enel Energie Mun­tenia şi E.On Energie România, două din pro­ducţia de componente auto – Vitesco Technologies Ro­mânia şi Continental Automotive Systems -, retailerul alimentar Profi şi constructorul Aktor (prin firma Ak­tor Societate Tehnică Anonimă). Fiecare dintre aceste firme are pierderi de peste 250 mil. lei anul trecut.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!