20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Topul cumpărătorilor de lapte: producătorul român Simultan din Timiş, peste Danone şi Hochland – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primii zece procesatori de lapte au cumpărat anul trecut 476 de milioane de kilograme de lapte, în creştere cu 1,78% faţă de anul precedent, arată datele de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) analizate de ZF...

APIA nu poate furniza date despre cantităţile cumpărate de fiecare procesator, însă a furnizat ZF un top al celor mai mari cumpărători de lapte în funcţie de cantităţile de lapte cumpărate în 2023.

Practic, topul celor mai mari cumpărători de lapte materie primă este diferit faţă de cel al companiilor procesatoare de lapte după cifra de afaceri.

Primii zece procesatori de lapte au cumpărat anul trecut 476 de milioane de kilograme de lapte, în creştere cu 1,78% faţă de anul precedent, arată datele de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) analizate de ZF.

Cel mai mare cumpărător de lapte a fost anul trecut Lactalis România, care este şi cel mai mare procesator în funcţie de cifra de afaceri, deţinând fabricile Albalact, Covalact, LaDorna şi Rarăul. APIA nu poate furniza date despre cantităţile cumpărate de fiecare procesator, însă a furnizat ZF un top al celor mai mari cumpărători de lapte în funcţie de cantităţile de lapte cumpărate în 2023.

Lactalis România, parte a grupului francez cu acelaşi nume, este urmat în clasament de Fabrica de Lapte Braşov, producătorul brandului Olympus şi care face parte dintr-un grup elen cu operaţiuni în mai multe ţări.

Podiumul celor mai mari cumpărători de lapte este completat de Simultan, compania controlată de familia Herbai, care deţine o fabrică în judeţul Timiş. Practic, topul celor mai mari cumpărători de lapte materie primă este diferit faţă de cel al companiilor procesatoare de lapte după cifra de afaceri.

De asemenea, Simultan nu este singura companie românească prezentă în acest clasament. Carmo-Lact din Bistriţa-Năsăud, Therezia Prodcom din Mureş, Prodlacta din Braşov, dar şi Five Continents Group, sunt parte a unui clasament unde numărul de afaceri româneşti este egal cu acelaşi al multinaţionalelor prezente. Însă, şi Carmo-Lact cumpăăr mai mult lapte decât FrieslandCampina de exemplu.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!