20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a avut afaceri de peste 1,6 mld. lei în 2022, plus 31,8% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a avut afaceri de peste 1,6 mld.

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în domeniul agricol, controlată de grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, şi de către antreprenorul Cristian Moldovan, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 1,64 mld.

euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent, când traderul de cereale din Satu Mare a raportat un câştig net de 43,3 mil.

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în domeniul agricol, controlată de grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, şi de către antreprenorul Cristian Moldovan, a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 1,64 mld. lei (333,9 mil. euro), mai mult cu 31,8% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 1,24 mld. lei (253,8 mil. euro), conform datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Promat Comimpex a avut anul trecut un profit net de aproape 54,2 mil. lei (11 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent, când traderul de cereale din Satu Mare a raportat un câştig net de 43,3 mil. lei (8,8 mil. euro), potrivit datelor publice. Promat Comimpex a ajuns anul trecut la un număr mediu de 139 de  angajaţi, cu 25 de oameni mai mult decât în 2021.

Grupul elveţian Ameropa a cumpărat la jumătatea anului 2018, 40% din acţiunile companiilor Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, două afaceri româneşti, cu activităţi în distribuţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale. La începutul anului 2022, gigantul elveţian Ameropa, a cumpărat încă 30% din acţiunile companiilor locale Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, ajungând astfel să fie acţionarul majoritar.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!