24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – Ucraina se retrage din ultimele clădiri controlate în Bahmut, dar […] – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

La aproape 9 luni de la declanşarea ofensivei, trupele de asalt ale mercenarilor Wagner au cucerit şi ultimele blocuri din posesia trupelor ucrainene.

Militarii ucraineni au luat poziţii de apărare în facilităţi industriale din afara oraşului, în timp ce continuă operaţii ofensive la nord şi sud de Bahmut.

O localitate cu 70.000 de locuitori înainte de război, Bahmutul nu mai are în acest moment, după 9 luni de lupte, nicio clădire neatinsă de bombardamente.

La aproape 9 luni de la declanşarea ofensivei, trupele de asalt ale mercenarilor Wagner au cucerit şi ultimele blocuri din posesia trupelor ucrainene. Militarii ucraineni au luat poziţii de apărare în facilităţi industriale din afara oraşului, în timp ce continuă operaţii ofensive la nord şi sud de Bahmut.

Preşedintele Zelenski a declarat că „din acest moment, Bahmut este doar în inimile noastre. Nu mai este nimic în acest loc”, în timp ce Putin i-a felicitat pe mercenarii Wagner pentru preluarea ruinelor oraşului.O localitate cu 70.000 de locuitori înainte de război, Bahmutul nu mai are în acest moment, după 9 luni de lupte, nicio clădire neatinsă de bombardamente. Pentru a-i alunga pe militarii ucraineni, ruşii au folosit artilerie nedirijată, inclusiv bombe incendiare şi muniţie termobarică.În acelaşi timp, preşedinţii Zelenski şi Biden au discutat în Japonia despre un nou ajutor militar, în timp ce ţările europene formează o „alianţă a aeronavelor F-16” pentru a fi livrate Ucranei.Noul pachet militar american pentru Ucraina, de 375 milioane dolari, este compus din muniţie, sisteme de artilerie şi blindate. Astfel armata ucraineană va primi muniţie pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS şi piesele de artilerie de 155 şi 105 mm, rachete antitanc TOW, Javelin şi AT-4. La acestea se adaugă muniţie ghidată prin laser, blindate, poduri mobile, camioane, sisteme de vedere pe timp de noapte, muniţie pentru demolări etc.Statele Unite au oferit Ucrainei arme şi muniţie de peste 37,3 miliarde dolari de la începutul războiului declanşat de Putin pe 24 februarie 2022, arată Pentagonul. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (monitorulapararii.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!