1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Retail – Uleiul de măsline, produs de lux în Spania, cel mai mare producător: Sticlele, blocate cu antifurt în magazine – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Litrul de ulei de măsline extravirgin se vinde cu până la 14,5 euro, ceea ce a propulsat acest produs în categoria produselor pe care comercianții cu amănuntul le pun etichete de securitate, alături de băuturi spirtoase...

„Asistăm la o creștere majoră a furturilor din magazine”, a declarat Ruben Navarro, directorul general al lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea spaniolă Andalucia.

Prețul uleiului de măsline, care acum este în mod oficial de 8 euro pe litru, a crescut cu 150% în ultimii doi ani în Spania, deoarece o secetă toridă în sudul țării a afectat recolta de măsline.

În Spania, cel mai mare producător de ulei de măsline din lume, supermarketurile blochează sticlele de ulei de gătit, pe măsură ce prețurile cresc, iar furturile se intensifică. Litrul de ulei de măsline extravirgin se vinde cu până la 14,5 euro, ceea ce a propulsat acest produs în categoria produselor pe care comercianții cu amănuntul le pun etichete de securitate, alături de băuturi spirtoase, produse cosmetice și electrocasnice, scrie Reuters.

„Asistăm la o creștere majoră a furturilor din magazine”, a declarat Ruben Navarro, directorul general al lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea spaniolă Andalucia. „Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru furat”, arată G4Media.ro.

Prețul uleiului de măsline, care acum este în mod oficial de 8 euro pe litru, a crescut cu 150% în ultimii doi ani în Spania, deoarece o secetă toridă în sudul țării a afectat recolta de măsline. Bande organizate de infractori fură uleiul pentru a-l revinde, a declarat Navarro.

Începând din septembrie, Tu Super a înlănțuit între ele sticle mari de 5 litri de ulei de măsline și le-a fixat cu lacăte pe rafturi pentru a preveni furtul.

„Este o măsură nebună, extremă, dar a funcționat”, a declarat Navarro.

Tu Super nu este singurul care înăsprește securitatea: în unele supermarketuri Carrefour și Auchan din Madrid, sticlele de un litru sunt prevăzute cu etichete de securitate care trebuie să fie îndepărtate de către personal.

STC, o companie spaniolă care oferă soluții antifurt pentru comercianții cu amănuntul, a înregistrat o creștere de 12 ori a comenzilor din partea supermarketurilor în această vară pentru dispozitive de protecție a sticlelor de ulei de măsline, a declarat pentru Reuters Salvador Canones, partenerul director.

Poliția spaniolă a descoperit, de asemenea, furturi de ulei de măsline direct de la moară, iar în octombrie a arestat două persoane în cadrul unei anchete privind furtul a 56 de tone de ulei de măsline extravirgin.

Familiile din Spania cumpără de obicei ulei de măsline în vrac pentru gătit. Printre cei mai mari consumatori de ulei de măsline din lume, aceștia au redus deja semnificativ vânzările: volumul vânzărilor de ulei de măsline extravirgin a scăzut cu 17% în cele 12 luni până în septembrie, potrivit NielsenIQ.

În timp ce furturile de măsline și de ulei au crescut în mod special, măsurile luate de supermarketuri reflectă, de asemenea, o creștere mai amplă a furturilor din magazine. Cea mai importantă organizație de afaceri din Spania, CEOE, a declarat că a existat o creștere de 30% a furturilor repetate care au vizat comercianții cu amănuntul în 2022, și încă 12% până în prezent în 2023.

Navarro a declarat că hoții profită de numărul mai mic de angajați din magazine, iar comportamentul adesea abuziv al hoților de magazine față de lucrători exacerbează lipsa forței de muncă.

În Spania, furturile de articole în valoare de mai puțin de 400 de euro nu sunt pedepsite decât dacă este vorba de o infracțiune repetată.

„Propriii noștri lucrători trăiesc cu frică după jafuri… unii dintre ei ajung chiar să își dea demisia”, a spus el.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!