9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Energie – Electrica vrea să construiască o centrală cu ciclu combinat de gaze de 500 MW în Fântânele, Mureş. Chiriţă, CEO: Explorăm şi alte proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de aproximativ 200 MW – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Electrica (simbol bursier EL), companie de furnziare, distribuţie şi producţie de energie electrică, vrea să construiască în colaborare cu Electrocentral Grup o centrală electrică care să aibă ciclu combinat de gaz de ultimă generaţie, integrând componenta de hidrogen şi capacităţi de stocare, cu o capacitate instalată maximă de 500 MW.

Obiectivul nostru aici este construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat de gaz de ultimă generaţie, integrând componenta de hidrogen şi capacităţi de stocare, cu o capacitate instalată maximă de 500 MW.

Electrica (simbol bursier EL), companie de furnziare, distribuţie şi producţie de energie electrică, vrea să construiască în colaborare cu Electrocentral Grup o centrală electrică care să aibă ciclu combinat de gaz de ultimă generaţie, integrând componenta de hidrogen şi capacităţi de stocare, cu o capacitate instalată maximă de 500 MW. Proiectul este gândit în Fântânele, judeţul Mureş.

„Dorim să anunţăm că am asigurat un teren în Fântânele, judeţul Mureş, în colaborare cu Electrocentrale Grup. Obiectivul nostru aici este construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat de gaz de ultimă generaţie, integrând componenta de hidrogen şi capacităţi de stocare, cu o capacitate instalată maximă de 500 MW. În prezent am demarat cercetările de piaţă pentru studiul de fezabilitate. Odată ce îl avem, vom începe procedurile pentru obţinerea tuturor aprobărilor corporative necesare”, a spus Alexandru Chiriţă, CEO al Electrica, în cadrul unei teleconferinţe cu investitorii.

„În plus, explorăm şi alte proiecte de energie regenerabilă, cu o capacitate de aproximativ 200 MW. Toate aceste proiecte sunt cruciale pentru atingerea ţintei noastre ambiţioase de 1 GW până în 2030”, spune directorul companiei. Electrica are o capitalizare bursieră de 3,3 mld. lei. În 2023 acţiunile s-au apreciat cu 19%. Grupul a anunţat pentru primele nouă luni din 2023 un profit net de 418,3 mil. lei, în scădere cu 21,6% (sau 115,4 mil. lei), faţă de primele nouă luni din 2022, potrivit raportului financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.  Veniturile operaţionale au fost de 9,9 mld. lei.

EBITDA la nivelul Grupului Electrica a înregistrat o creştere de 13,5%, respectiv 148,8 milioane de lei, ajungând la o valoare de 1,25 mld. lei, comparativ cu valoarea de 1,1 mld. lei realizată în primele nouă luni ale anului trecut. Tot în acest interval, volumele de energie distribuită şi furnizată au fost mai mici cu 6,2%, respectiv cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul operaţional a înregistrat o reducere mai mică, de 2,7%, pe fondul scăderii veniturilor operaţionale cu 3,2% (în principal ca efect al majorării tarifelor), la 9,9 mld. lei, coroborat cu implementarea MACEE şi efortul de a menţine costurile sub control. Statul român prin Ministerul Energiei are 48,8%, fiind cel mai mare acţionar al companiei.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!