27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Retail – Un grup ucrainean a închis producţia în Rusia şi a venit în România, unde a cumpărat o fabrică în Braşov – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Biosphere din Ucraina, fondat de omul de afaceri Andriy Zdesenko în 1997, a cumpărat de la austriecii de la Alufix fabrica cu ace laşi nume din Făgăraş, judeţul Braşov.

Pe 30 mai a fost închisă producţia, iar pe 15 iunie au fost vândute operaţiunile, conform agenţiei de presă Interfax care îl cita pe Andriy Zdesenko, CEO şi fondator.

Potrivit publicaţiei americane Forbes, Biosphere este cel mai mare producător de bunuri de larg consum pentru casă din Ucraina, cu trei fabrici în această ţară, afaceri de 250 mil.

♦ Unitatea de producţie de pe plan local realizează folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi altele.

Grupul Biosphere din Ucraina, fondat de omul de afaceri Andriy Zdesenko în 1997, a cumpărat de la austriecii de la Alufix fabrica cu ace­laşi nume din Făgăraş, judeţul Braşov.

Procesul de achiziţie a fost demarat în vara anului trecut şi a fost finalizat recent, Biosphere fiind asistată legal de avocaţii ONV LAW.

Grupul ucrainean a început să negocieze preluarea fabricii locale la scurtă vreme după ce a renunţat la producţia din Rusia. Pe 30 mai a fost închisă producţia, iar pe 15 iunie au fost vândute operaţiunile, conform agenţiei de presă Interfax care îl cita pe Andriy Zdesenko, CEO şi fondator.

Potrivit publicaţiei americane Forbes, Biosphere este cel mai mare producător de bunuri de larg consum pentru casă din Ucraina, cu trei fabrici în această ţară, afaceri de 250 mil. dolari în 2021 şi 2.500 de salariaţi. Pe lângă fabricile din Ucraina, mai există una în Estonia.

Aceeaşi publicaţie Forbes îl descrie pe Andriy Zdesenko drept unul dintre cei mai bogaţi 100 de oameni din Ucraina. El mai deţine şi Charisma Fashion Group şi este acţionar în reţeaua de restaurante Vapiano (franciză), potrivit Kyiv School of Economics.

Pe plan local, în unitatea de producţie Alufix avea în 2021 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 53 mil. lei şi 36 de salariaţi. Fabrica are o istorie de două decenii în România.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!