27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Retail – Vinul zilei: o Fetească Regală cu o frumoasă mineralitate,… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fetească Regală Premium 2022 de la crama Villa Vinea este un vin alb încântător, complex ca arome, care se asociază cel mai bine cu fructe de mare sau preparate ușoare, pe bază de pește sau carne albă.

Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Albă, Fetească Regală, Kerner sau Gewurztraminer.

Feteasca Regală Premium 2022 posedă, din plin, două dintre caracteristicile atât de iubite ale soiului: aciditate și vioiciune.

Fetească Regală Premium 2022 de la crama Villa Vinea este un vin alb încântător, complex ca arome, care se asociază cel mai bine cu fructe de mare sau preparate ușoare, pe bază de pește sau carne albă.

Crama Villa Vinea se află în localitatea Mica, aproape de Târnăveni, județ Mureș. Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Albă, Fetească Regală, Kerner sau Gewurztraminer. Vinurile produse aici sunt apreciate pentru calitatea și savoarea lor, ele fiind o expresie atât a terroir-ului, cât și a pasiunii și implicării echipei Villa Vinea.

Feteasca Regală Premium 2022 este obținută, după cum îi spune și numele, din Fetească Regală, un soi românesc de struguri albi, obținut

din hibridarea naturală a soiurilor Fetească Albă și Frâncușă.

Soiul nou apărut a fost identificat pentru prima dată în comuna Daneș, în 1920. Un an mai târziu, vinul obținut din acest soi a fost prezentat oficial sub denumirea de Fetească Regală, fiind lăudat pentru calitățile sale.

Feteasca Regală oferă vinuri seci, demiseci sau chiar dulci, cu arome florale, proaspete, care se asociază cel mai bine cu mâncăruri ușoare pe bază de pește, fructe de mare, brânzeturi dulci nefermentate și preparate din carne albă.

Feteasca Regală Premium 2022 posedă, din plin, două dintre caracteristicile atât de iubite ale soiului: aciditate și vioiciune. Dacă la aceste atribute mai adăugăm și frumoasa mineralitate caracteristică terroirului de pe Târnava Mică, atunci rezultatul nu poate decât să încânte pe orice admirator al Feteștii Regale. Culoarea vinului este galben pai, foarte deschis, iar nasul, delicat, vine cu un mix de flori albe de câmp, citrice verzi și iarbă proaspăt cosită. Corpul este suplu, cu alcool bine integrat și o aciditate sfredelitoare. Gustul aduce în prim plan mere verzi, lime și cârcei de viță, la care se adaugă discrete senzații mentolate. Postgustul, proaspăt și răcoritor, lasă o plăcută astringență și note amărui, elegante, de grapefruit copt.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!