9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Vinul zilei: un alb liniștit din Rueda. Un Verdejo medaliat cu aur la concursul Mundus Vini, perfect alături de fructe de mare, preparate din pește sau pui sau brânzeturi ceva mai sofisticate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aproape 40 de ordine de ministru și de hotărâri de guvern care să pună în aplicare noile legi ale educației nu au intrat în vigoare la 1 decembrie.

Conferința News.ro - Alexandru Mihai, Managing Partner, Nordis Group: În 2020 aveam undeva la 220.000 de angajați în domeniul hotelier.

Marqués de Cáceres Verdejo 2022 este un vin savuros, medaliat cu Aur la concursul Mundus Vini.

Marqués de Cáceres Verdejo 2022 este un vin savuros, medaliat cu Aur la concursul Mundus Vini.

Enrique Forner a fondat Marques de Caceres în 1970. Datorită experienței sale în domeniul viticol în special în Franța, a revoluționat și lumea vinurilor din Rioja Alta. Pasiunea pentru vinurile de cea mai bună calitate este continuată și astăzi, la a V-a generație, prin Cristina Forner.

Recomandarea noastră de astăzi, Marques de Caceres Verdejo 2022, este obținut din struguri Verdejo. Un soi de struguri mai puțin cunoscut, Verdejo este originar din Spania, acolo unde este cultivat și astăzi, în special în regiunea Castilla y Leon. Din Verdejo se obțin vinuri albe ușoare, cu o aciditate mai ridicată, cu note aromatice de lime, lămâie, grapefruit, iarbă și fenicul. Deși mulți îl compară cu Sauvignon Blanc, stilul Verdejo este unic.

Strălucitor, cu ceva tente verzui, Marques de Caceres Verdejo 2022 cucerește încă de la primele note olfactive de flori și citrice, în special de grapefruit. Mineralitatea destul de pregnantă se continuă și apoi, vinul jonglând cu arome de mere verzi și coajă de lămâie. Mătăsos și bine structurat, vinul are un final lung, persistent și aromat, caracteristici soiului de struguri Verdejo. Se recomandă degustarea acestui vin la 6-7 grade Celsius alături de fructe de mare, preparate din pește sau pui și brânzeturi ceva mai sofisticate.

Mihai Oprea: Veți întreba cum putem potrivi acest Verdejo spaniol din Rueda la preparatele noastre obișnuite, locale. Dar chiar și într-un preparat relativ simplu și banal cum sunt de exemplu ardeii umpluți regăsim valențe internaționale: ardeiul e din America Centrală, orezul e asiatic, curcanul e din America de Nord, pătrunjelul e de la aprozarul din colț. Vinul are un corp dens, aproape cărnos, ca o pulpă suculentă de corcodușă galbenă și e susținut de o aciditate vibrantă, salină, completată de note florale ce aduc a mușețel și tei. Și iată cum o simplă masă e o escapadă culturală și etnografică.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!