6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Retail – Vinul zilei: un roșu cotat cu 98 puncte Luca Maroni, cu arome… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Blu Onice 2019, recomandarea zilei, vine de la Wine Nativ, un producător de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, apărut pe piață prima dată în 2008.

Blu Onice 2019 este obținut din Aglianico, un soi de struguri adus în Italia de către greci, undeva în secolul al VI-lea î.Hr. Aglianico a fost unul dintre soiurile folosite la obținerea vinului Falernum, celebrul vin venerat de regi și preoți.

Recomandarea noastră, Montemajor Nativ "Blu Onice" Aglianico 2019, este un vin bogat, cremos, roșu-violet închis, cu un buchet în care predomină parfumul de fructe negre și condimente mediteraneene.

Blu Onice 2019, recomandarea zilei, vine de la Wine Nativ, un producător de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, apărut pe piață prima dată în 2008.

Oenologul Mario Ercolino (proprietarul celebrei crame Montemajor) și specialista în Știința Alimentelor Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca scop producerea unor vinuri premium. Nativ se concentrează acum pe producerea vinurilor din soiurile de struguri tipice pentru zonă. Din strugurii crescuți în regiunea vulcanică a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ercolino produce vinuri puternice și bogate, cu potențial mare de păstrare, câteva dintre ele fiind adevărate vinuri de colecție.

Blu Onice 2019 este obținut din Aglianico, un soi de struguri adus în Italia de către greci, undeva în secolul al VI-lea î.Hr. Aglianico a fost unul dintre soiurile folosite la obținerea vinului Falernum, celebrul vin venerat de regi și preoți. În secolul al XIX-lea, soiul a fost aproape eradicat de Phylloxera, însă astăzi este cultivat din nou în Italia, dar și în regiuni mai restrânse din Argentina, Statele Unite ale Americii și Australia.

Recomandarea noastră, Montemajor Nativ „Blu Onice” Aglianico 2019, este un vin bogat, cremos, roșu-violet închis, cu un buchet în care predomină parfumul de fructe negre și condimente mediteraneene. Gustul aduce în prim plan arome cremoase, de lichior de cireșe negre, coacăze, lemn ars și cedru. Se recomandă servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne, friptură de miel, grătare, tocănițe cu legume și carne, brânzeturi maturate etc.

Valentin Ceafalău: „Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, însă îi faci o mare nedreptate dacă îl cataloghezi a fi „pe placul mulțimii”, deoarece are concentrare, structură și greutate. Pare creat pentru a impresiona, iar fiecare aspect ce îl definește pare ușor „amplificat”. De la aromele generoase și coapte de gemuri „lipicioase” de prune, de smochine și vișine amărui, ce vin la pachet cu o suită de senzații dulci de vanilie, de ciocolată neagră și scorțișoară, echilibrate de tonuri condimentat-minerale, până la postgustul parfumat și lung. Primele senzații gustative se „înfățișează” cărnoase și suculente, după care vinul se prezintă în straturi aromatice dulci și „voluptoase” așezate pe o structură bine dozată, formată din combinația dintre taninurile bine șlefuite și aciditatea de fructe roșii și negre de pădure. Finalul își păstrează expresia fructată și în același timp reușește să se dimensioneze cu ajutorul unor senzații tonic-minerale, de cafea, ciocolată amară și grafit.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!