25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Vinul zilei: un roze sincer, relaxat și expresiv, cu note de… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul francez Avenir Telecom în România: afaceri în creștere, pierdere în scădere.

Recomandarea de astăzi, Jelna Pinot Noir Rose 2022 de la crama Jelna este un roze savuros și răcoritor, numai bun pentru o zi de vară.

Primele însemnări ale podgoriilor de viță-de-vie pe dealurile Jelnei sunt trecute în prima cartare a Transilvaniei, în harta iosefină realizată de Imperiul Austro Ungar în 1766.

Recomandarea de astăzi, Jelna Pinot Noir Rose 2022 de la crama Jelna este un roze savuros și răcoritor, numai bun pentru o zi de vară.

Jelna este o cramă artizanală, de familie, într-o regiune cu o lungă și importantă tradiție în domeniul viticol. Primele însemnări ale podgoriilor de viță-de-vie pe dealurile Jelnei sunt trecute în prima cartare a Transilvaniei, în harta iosefină realizată de Imperiul Austro Ungar în 1766. Astăzi, crama Jelna este condusă de o familie tânără de antreprenori din Bistrița Năsăud, iar pe cele 26 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate soiurile de struguri Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Savignon, Novac și Negru de Drăgășani. 

Vinul de azi este realizat din struguri Pinot Noir, un soi de struguri din care se produc unele dintre cele mai scumpe vinuri din lume. Produce vinuri moderat fructate, cu vizibile note de fructe de pădure roșii (căpșune, cireșe, zmeură) și arome picante. Pinot Noir, Pinot Gris și Pinot Blanc sunt mutații ale aceluiași soi de strugure.

Pinot Noir Rose 2022 este un vin proaspăt, elegant și foarte aromat. De culoare roz deschis cu tente oranj, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de căpșuni, caise albe și corcodușe galbene, în vreme ce pe palat vinul conturează arome fine și o aciditate caracteristică strugurilor Pinot Noir. Degustați acest vin la 4-6 grade Celsius, alături de preparate din pește, fructe de mare, carne albă, legume și brânzeturi.

Radu Rizea: “O cramă și un oenolog la care mă întorc de fiecare dată cu plăcere. Poate că viața ne învață să nu avem așteptări, ca să evităm dezamăgiri, dar lecția asta nu se aplică la Jelna și la Darius Pripon. Nici de această dată, așteptările nu mi-au fost înșelate, iar vinul poartă amprenta locului și al oamenilor. Plin de viață, expresiv, cu cireșe albe, petale de flori uscate și condimente, jucăuș și răcoritor, este genul de roze din care aș ține tot timpul o sticlă la frigider pe timpul verii.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!