9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Vinul zilei: un vin alb modern, parfumat și precis, obținut din… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Recomandarea de astăzi, Greco di Tufo Lapilli 2022, este un vin obținut din soiul de struguri Greco.

Lapilli Greco di Tufo 2022 este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus în zonă acum 2000 de ani de către greci.

Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.

Greco di Tufo Lapilli 2022 este un vin alb echilibrat, mineral, cu o aciditate sprintenă, propus de Lapilli, o cramă înființată în 1996, în sud-vestul provinciei Avellino, Italia

Cu podgorii de viță-de-vie în regiuni cu tradiție viticolă în Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai înaltă calitate.

Recomandarea de astăzi, Greco di Tufo Lapilli 2022, este un vin obținut din soiul de struguri Greco. Acest soi este astăzi răspândit în special în zonele Avellino, Benevento, Napoli și Salerno. Din acest soi se produc vinuri albe de calitate superioară, cu arome florale și fructate (flori de câmpie, caise, piersici, pere), la care se adaugă tonurile minerale care oferă vinurilor încă și mai multă prospețime. 

Lapilli Greco di Tufo 2022 este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus în zonă acum 2000 de ani de către greci. Notele olfactive ale vinului amintesc de fructe cu sâmburi precum caise și piersici, dar se simt și tente de pere, migdale și salvie. Gustul păstrează aromele de fructe bine coapte la care se adaugă o mineralitate echilibrată care oferă vinului o prospețime binevenită. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.

Valentin Ceafalău: “Un vin cu o expresie modernă, parfumată, fructata și precisă, dar care reușește să păstreze în el mineralitatea specifică zonei. Echilibrează foarte bine aromele de fructe galbene coapte, de piersică, pere, pepene galben și mere coapte, cu senzațiile citrice și percutante, de limetă și coajă de lămâie, pigmentate de tonuri minerale, cu unele lejere accente de ierburi uscate. Gustul intens evoluează sub “auspiciile” unei acidități prezente și ritmate, ce amplifică senzațiile fructate și le echilibrează, conferind postgustului intens prospețime și dimensiune. Pe final, vinul revine la tentele fructate dulci, fără să uite de aspectele citric-tonice.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!