12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Vinul zilei: un vin fructuos, puternic, intens, cu un frumos echilibru al acidității, alcoolului și taninurilor, cu final vioi și încântător. Cotat cu 98 puncte Luca Maroni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Appassimento Puglia Rosso 2020 de la Masseria Doppio Passo este un cupaj roșu intens, cu note bogate și persistente,  cotat cu 98 puncte de către criticul de vin italian Luca Maroni.

Din 2017, Masseria Doppio Passo este deținută de familia Botter, crama fiind astăzi situată în regiunea Puglia, localitatea Salice Salentino, o zonă cu o lungă tradiție în domeniul viticol.

Astăzi, Botter înseamnă 1500 de hectare de teren, iar achiziționarea Masseria Doppio i-a consolidat poziția în regiune.

Appassimento Puglia Rosso 2020 de la Masseria Doppio Passo este un cupaj roșu intens, cu note bogate și persistente,  cotat cu 98 puncte de către criticul de vin italian Luca Maroni.

Din 2017, Masseria Doppio Passo este deținută de familia Botter, crama fiind astăzi situată în regiunea Puglia, localitatea Salice Salentino, o zonă cu o lungă tradiție în domeniul viticol. La începutul anilor ’80, familia Botter și-a dat seama de potențialul acestei regiuni și a început să colaboreze cu producătorii locali. Astăzi, Botter înseamnă 1500 de hectare de teren, iar achiziționarea Masseria Doppio i-a consolidat poziția în regiune.

Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso, dezvăluie mai întâi note olfactive bogate și persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate și aciditate. Degustați acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din rață, vânat, carne roșie la grătar sau brânzeturi maturate.

Răzvan Jurca: “Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre și mai nuanțate celor declarative, intense și pline de forță, care mă impresionau la început. E cam ca la mașini – dacă în tinerețe vânam caracterul sportiv și caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum prefer la volan mai mult confortul și stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri – apreciez și acum un Amarone excepțional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele șosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, așa cum v-am obișnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parțial deshidratați cu scopul de a conferi vinului astfel obținut, o culoare mai intensă, arome mai puternice și gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano și Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic și cu un frumos echilibru al acidității, alcoolului și taninurilor, cu final vioi și încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificație italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercați.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!