16 C
București
joi, mai 23, 2024

Retail – XTB: Pe ce mizează marii jucători din industria produselor de lux pentru a se redresa – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Piaţa mondială a modei de lux este proiectată să ajungă la o valoare de 401,73 miliarde de dolari până în 2028, de la 280,92 miliarde de dolari cât era în 2022, fiind astfel prognozată o rată anuală de creştere de 6,1%, spune Radu Puiu, analist financiar, XTB România.

Acţiunile europene din sectorul bunurilor de lux au avut un început de an negativ, situaţie aflată în contrast cu dezvoltarea sectorului pe parcursul lui 2023.

De altfel, Bain&Company estimează că acest domeniu şi-a crescut vânzările cu 11% în 2023 (până la 1.510 miliarde de dolari).

Sectorul bunurilor de lux a devenit unul dintre cele mai populare subiecte din ultimii ani de pe piaţa de capital, estimându-se faptul că tendinţa se va menţine şi în viitor. Piaţa mondială a modei de lux este proiectată să ajungă la o valoare de 401,73 miliarde de dolari până în 2028, de la 280,92 miliarde de dolari cât era în 2022, fiind astfel prognozată o rată anuală de creştere de 6,1%, spune Radu Puiu, analist financiar, XTB România. Acţiunile europene din sectorul bunurilor de lux au avut un început de an negativ, situaţie aflată în contrast cu dezvoltarea sectorului pe parcursul lui 2023.

De altfel, Bain&Company estimează că acest domeniu şi-a crescut vânzările cu 11% în 2023 (până la 1.510 miliarde de dolari). „Bank of America subliniază importanţa comportamentului consumatorului din China, dar îşi exprimă îngrijorarea cu privire la provocările cu care se confruntă mărcile care încearcă să îşi redreseze rezultatele. Perspectivele din 2024 ale pieţei de produse de lux depind în mare măsură de conduita consumatorilor din China, care va deveni foarte importantă anul acesta. Cheltuielile în domeniu au crescut cu 50% în 2023, recâştigând astfel o cotă de piaţă globală substanţială. Se aşteaptă ca această tendinţă să continue, creşterea prognozată a cheltuielilor fiind de 10% în 2024”, spune Radu Puiu.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!