8.5 C
București
luni, martie 17, 2025

Retail – ZF Agropower. Elena Ciobanu, preşedinte al GAL Valea Trotuşului Bacău: Punctele… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Elena Ciobanu, preşedinte al GAL Valea Trotuşului Bacău, care se ocupă de 15 comune şi două oraşe din zona Bacău şi inclusiv două sta ţiuni tu ristice - Slănic Moldova şi Târgu Ocna, crede că punctele turis ti ce merită să fie promovate şi asocia ţia are în plan să includă o măsură de finanţare pentru puncte gastrono mi ce locale, afaceri care ar mări atracti vitatea zonei.

Avem, de exemplu, în teritoriul nostru Podul lui Ştefan cel Mare, un pod construit la 1400, care este într-o stare foarte bună, dar nu are o vizibilitate atât de bună şi ar merita printr-un punct gastrono mic lo cal să îi crească vizibi litatea“, a decla rat Elena Ciobanu în ca drul ZF Agropower.

Elena Ciobanu, preşedinte al GAL Valea Trotuşului Bacău, care se ocupă de 15 comune şi două oraşe din zona Bacău şi inclusiv două sta­ţiuni tu­ristice – Slănic Moldova şi Târgu Ocna, crede că punctele turis­ti­ce merită să fie promovate şi asocia­ţia are în plan să includă o măsură de finanţare pentru puncte gastrono­mi­ce locale, afaceri care ar mări atracti­vitatea zonei. „Sunt comunităţi care au obiective turistice valoroase, dar conducerea UAT-urilor nu este chiar dornică să dezvolte acele obiective turistice şi este păcat. Avem, de exemplu, în teritoriul nostru Podul lui Ştefan cel Mare, un pod construit la 1400, care este într-o stare foarte bună, dar nu are o vizibilitate atât de bună şi ar merita printr-un punct gastrono­mic lo­cal să îi crească vizibi­litatea“, a decla­rat Elena Ciobanu în ca­drul ZF Agropower. Ea crede că cu siguranţă punctele gastronomice locale ar fi o variantă bună pentru turiştii care vin în zonă şi servesc o masă din ingrediente din propria gospodărie a locuitorilor sau de la mici producători. Grupurile de Acţiune Locală (GAL) sunt practic asociaţii de tipul parteneriat public-privat care se ocupă strategia de dezvoltare într-un anumit teritoriu, de stabilirea priorităţile de finanţare, iar prin intermediul lor se pot depune proiecte pentru investiţii în special în mediul rural, însă nu doar în sectorul agricol. În total, sunt peste 240 de GAL-uri, conform datelor de la Ministerul Agriculturii. GAL Valea Trotuşului Bacău s-a ocupat cu precădere de proiecte în zona non-agricolă însă pentru fermieri a avut şapte proiecte. Elena Ciobanu mai spune şi că sunt multe persoane în zonă care vor să depună proiecte pentru investiţii, însă provocarea constă în a-I face pe antreprenori să înţeleagă importanţa asocierii.  „Cred că să-i facem pe antreprenori să înţeleagă de ce e bine să se asocieze, să facă cooperative, a fost cea mai mare provocare în implementarea strategiei trecute. Antreprenorii nu doresc să îşi ia bunuri în comun şi să le folosească în comun. Tot timpul există discuţia cine le foloseşte mai mult sau cine conduce“, subliniază ea.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!