Invitat la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 29 august, Peter de Boer, membru în consiliul de administraţie şi manager relaţia cu investitorii în cadrul DN Agrar Group (DN), cea mai mare fermă integrată din România, a discutat despre evoluţia preţului laptelui, strategia companiei pentru anii următori, cât şi despre rezultatele financiare aferente primelor şase luni din an. „Observăm că o mulţime de ferme se chinuie să găsească oportunităţi. Noi vrem să creştem în următorii ani prin fuziuni şi achiziţii, având şi acum o mulţime de investiţii în desfăşurare. Vom deveni operaţionali cu fabrica de compost, iar ferma de la Straja va deveni parţial operaţională. Deci încă este mult loc de creştere, în special la ferma Apold“, spune el. DN Agrar a încheiat S1/2024 cu o cifră de afaceri de 83,3 milioane de lei, cu 3,6% mai mult decât în intervalul similar de anul trecut. în sumă de 15,1 milioane de lei, profitul net a coborât cu 0,6% faţă de S1/2023, în timp ce activele companiei s-au majorat cu 6,8%, la 328,8 milioane de lei, conform raportului semestrial de la BVB. „Pe termen scurt nu cred că vom strânge capital de pe bursă, mai degrabă pe termen mediu. Lucrăm totodată să facem transferul pe piaţa principală a BVB. Momentan, lucrăm la implementarea principiilor IFRS”, adaugă Peter de Boer. Acţiunile DN se tranzacţionează în creştere cu 16,4% în 2024 şi 83,5% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 45 de milioane, respectiv 62 de milioane de lei. Controlată în proporţie de 74% de grupul olandez Advies, societatea este evaluată pe piaţa secundară AeRO la circa 240 de milioane de lei. „Noi ne considerăm companie de creştere. Cu strategia de dublare a afacerilor până la finele lui 2027-2028, este clar că vom creşte în continuare. Pentru moment, nu avem planuri de distribuire de dividende, dar nu suntem complet împotriva ideii, dar credem că putem crea mai multă valoare prin investiţii şi creşterea afacerilor.”
BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.
Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.
Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere.
BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).