27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Servicii profesionale – Coaliția de guvernare și Sanitas au ajuns la un acord pentru deblocarea angajărilor pentru 14.000 de posturi în sistem și adoptarea unui nou sistem de salarizare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit unui comunicat al Guvernului, astfel, prin memorandum promovat de ministerul Sănătăţii, Guvernul va aproba deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, demers iniţiat deja la nivelul sistemului Educaţiei, ambele domenii reprezentând priorităţi ale Coaliţiei de Guvernare.

Pentru acoperirea integrală a majorărilor salariale din sistemul medical, Guvernul va adopta actul normativ prin care se va majora prin aducerea la acelaşi nivel maxim a tuturor angajaţilor care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, inclusiv personalul din categoria asistenţei sociale”...

Potrivit unui comunicat al Guvernului, astfel, prin memorandum promovat de ministerul Sănătăţii, Guvernul va aproba deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, demers iniţiat deja la nivelul sistemului Educaţiei, ambele domenii reprezentând priorităţi ale Coaliţiei de Guvernare.

„Vor fi alocate finanţările necesare pentru a completa plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii din sistem. Pentru acoperirea integrală a majorărilor salariale din sistemul medical, Guvernul va adopta actul normativ prin care se va majora prin aducerea la acelaşi nivel maxim a tuturor angajaţilor care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, inclusiv personalul din categoria asistenţei sociale”, se arată în comunicat.

„Din perspectiva noii legi a salarizării, vor fi refăcute ierarhizările de personal, pentru a elimina inechităţile şi a repoziţiona asistenţii medicali în viitoarea grilă. Recunoaşterea rolului important al asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare”, se arată în comunicat.

Totodată, pentru a asigura continuitatea activităţii în spitalele din reţeaua CFR care urmează să fie transferate la autorităţile locale, va fi garantată menţinerea locurilor de muncă pentru personalul actual şi vor fi luate măsuri de creştere a calităţii serviciilor medicale, precizează sursa citată.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului au convenit să finalizeze negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

„În cadrul discuţiilor, a fost convenită necesitatea unei mai bune gestionări a situaţiei concediilor medicale”, se spune în comunicat.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că a avut o discuţie aplicată cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila, şi au convenit să le răspundă majorităţii solicitărilor.

„Aşa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din ţară. Astăzi am avut o discuţie foarte aplicată cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila. Angajaţii din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alţii fumau şi beau în Guvern. De aceea, respectul faţă de ei trebuie tradus şi prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorităţii solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanţă vor fi acordate pentru toţi angajaţii din sistem”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că viitoarea lege a salarizării va rezolva „toate inechităţile actuale”.

„Este un prim pas în direcţia corectă. Sunt hotărât să continuăm acelaşi tip de dialog, cu soluţiile pe masă, în zilele viitoare şi cu liderii sindicali din educaţie, transporturi şi poliţie. Împreună, sunt convins că vom reuşi să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulţumirilor manifestate acum în societate”, a menţionat Ciolacu.

Conform Guvernului, dialogul va continua, pentru implementarea soluţiilor necesare pentru a îmbunătăţi situaţia serviciilor oferite de sistemul medical din România.

La întâlnire au mai participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu şi consilierul onorific al premierului, doctorul Nelu Tătaru.

Sursa foto: Facebook.com/guv.ro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!