27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Servicii profesionale – Georgiana Andrei și Robert Maftei preiau conducerea OMRO și a fintechului Filbo începând cu 1 august 2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

OMRO IFN, compania care oferă soluții financiare de aproape 30 de ani întreprinderilor mici, mijlocii și microîntreprinderilor, precum și afacerilor din agricultură din România și care, în 2020, a pus bazele fintech-ului Filbo, soluția de finanțare 100% digitală pentru micii antreprenori, anunță schimbarea conducerii.

Cu o experiență de peste 15 ani în servicii financiare, atât în instituții financiar-bancare, cât și non bancare, Georgiana Andrei are o vastă expertiză în managementul financiar acumulată în companii precum GE Money sau Banca Comercială Română (membră Erste Group).

Noul CEO s-a alăturat companiei în anul 2020 ca Chief Financial Officer al OMRO și Filbo, cu scopul de a crea un ecosistem ușor accesibil micilor antreprenori care au nevoie de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, preluând în 2022 rolul de Deputy CEO...

Cu o experiență de peste 15 ani în servicii financiare, atât în instituții financiar-bancare, cât și non bancare, Georgiana Andrei are o vastă expertiză în managementul financiar acumulată în companii precum GE Money sau Banca Comercială Română (membră Erste Group). Noul CEO s-a alăturat companiei în anul 2020 ca Chief Financial Officer al OMRO și Filbo, cu scopul de a crea un ecosistem ușor accesibil micilor antreprenori care au nevoie de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, preluând în 2022 rolul de Deputy CEO, coordonând atât activitatea financiară a companiei, cât și zona de tehnologie și dezvoltare a proceselor interne pentru eficientizarea operațiunilor.

„Este o onoare să preiau funcția de Director General al OMRO și Filbo, una dintre primele companii de microfinantare din România. Vom continua să ne concentrăm pe misiunea de a sprijini micii antreprenori oferindu-le o soluție complet digitală pentru accesul la serviciile financiare. În prezent, acest segment de piață se confruntă cu mari provocări financiare și este o discrepanță de aproape 45 de miliarde euro între nevoia de finanțare a microîntreprinderilor din România și ceea ce se întâmplă în realitatea curentă a finanțărilor acordate. Ca motor al economiei, aceste mici afaceri au diverse nevoi de acoperit, de la capital de lucru, investiții pentru dezvoltare, până la acoperirea costurilor pregătirii campaniilor agricole, iar scopul nostru este să-i sprijinim în oricare etapă a evoluției lor prin soluții financiare eficiente și rapide”, a declarat Georgiana Andrei, noul director general al companiei OMRO & Filbo.

Robert Maftei, noul Director General Adjunct al companiei, are o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare, gestionarea dezvoltării afacerilor și transformarea organizațională, acumulată în domenii precum banking, leasing financiar, leasing operațional, precum și industria auto. De-a lungul timpului, noul director general adjunct al OMRO și Filbo a gestionat atingerea unor obiective ambițioase atât în cadrul unor mari corporații financiare, cât și în mediul antreprenorial, activând în companii precum UniCredit, BRD și Arval (parte a grupului BNP Paribas). Robert Maftei a absolvit un program de Executive MBA al Universității de Business și Economie din Viena și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București.

„Sunt încântat să mă alătur echipei OMRO și Filbo, ocupandu-mă de continuarea dezvoltării microfinanțării atât în ceea ce privește abordarea clasică de finanțare începută de OMRO în urmă cu aproape 30 de ani, cât și creșterea fintech-ului Filbo care a debutat în ultimii ani cu o abordare complet digitală a finanțării microcompaniilor. M-a încântat potențialul de creștere din acest segment de piață care reprezintă peste 90% din numărul firmelor din România, dar care nu își găsește foarte ușor soluții de finanțare în oferta băncilor. Potențialul de a crea noi parteneriate de tip embedded finance deschide noi oportunități de creștere. Am fost întotdeauna încântat să fiu în avangarda utilizării tehnologiei în felul în care finanțarea se reinventează”, declară Robert Maftei.

OMRO și Filbo oferă finanțare micilor antreprenori din diverse domenii de activitate, susținând transformarea și dezvoltarea mediului antreprenorial românesc. În anul 2022, majoritatea creditelor au fost generate de fintech-ul Filbo, reprezentând 67% din totalul creditelor acordate de instituția financiară.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!