9.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

IT & E-commerce – Ascendia şi Samsung, parteneriat pentru digitalizarea instituţiilor educaţionale din România. „Accesul la tehnologie şi resurse educaţionale digitale poate face diferenţa în ceea ce priveşte succesul academic al unui student şi eficienţa unui profesor” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Ascendia, care dezvoltă soluţii e-learning inovatoare pentru diverse domenii, cum ar fi educaţie, formare corporativă, asistenţă medicală şi divertisment, şi Samsung, unul dintre liderii globali în domeniul tehnologiei, anunţă încheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea şi digitalizarea şcolilor din România, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii. Astfel,

Ascendia, care dezvoltă soluţii e-learning inovatoare pentru diverse domenii, cum ar fi educaţie, formare corporativă, asistenţă medicală şi divertisment, şi Samsung, unul dintre liderii globali în domeniul tehnologiei, anunţă încheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea şi digitalizarea şcolilor din România, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii. Astfel, parteneriatul vizează aducerea funcţionalităţilor de creare de conţinut educaţional din LIVRESQ direct pe tablele interactive Samsung Flip. Iar aceste unelte vor permite profesorilor să adapteze conţinutul în funcţie de nevoile specifice ale elevilor, să creeze lecţii interdisciplinare, să integreze diferite resurse multimedia şi să interacţioneze cu elevii şi studenţii într-un mod mai dinamic şi eficient.

„(…) În era digitală în care trăim, accesul la tehnologie şi resurse educaţionale digitale poate face diferenţa în ceea ce priveşte succesul academic al unui student sau eficienţa unui profesor. Prin integrarea LIVRESQ, editorul nostru digital interactiv, în tablele interactive Samsung Flip, facem un pas semnificativ spre atingerea acestui obiectiv. (…)”, a spus Cosmin Mălureanu, CEO al Ascendia.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, această iniţiativă va face ca tehnologia educaţională de ultimă oră să fie mai accesibilă pentru instituţiile educaţionale din România, având în vedere că licenţele LIVRESQ vor fi puse la dispoziţie pentru toate tablele interactive Samsung Flip utilizate în instituţii de învăţământ variate: de la grădiniţe, şcoli şi licee, la universităţi şi biblioteci.

„Colaborarea cu Ascendia completează seria de parteneriate strategice pe care le vizăm în cadrul programului SEED, un program menit să susţină mediul educaţional din România. (…) În prezent, există aproximativ 7.000 de table interactive Samsung în ecosistemul de clase inteligente conectate, în cadrul cărora comunităţile pot beneficia de resurse educaţionale partajate, fie că vorbim de un profesor din Alba care susţine o lecţie interactivă în 3 judeţe, sau de o librărie digitală accesibilă tuturor. (…) Cu fiecare tablă interactivă care ajunge în sala de clasă, deschidem noi posibilităţi de învăţare şi predare. Astfel, nu numai că simplificăm accesul la resurse educaţionale digitale de înaltă calitate, dar oferim şi infrastructură de service şi asistenţă la nivel naţional, inclusiv un call center dedicat. Integrarea editorului educaţional LIVRESQ pe aceste table o să amplifice acest potenţial, îmbunătăţind experienţa educaţională pentru un număr semnificativ de instituţii şcolare. (…)”, a spus Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation, Samsung.

România ocupă ultimul loc din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la nivel de competenţe digitale, conform Indicelui economiei şi societăţii digitale (Digital Economy and Society Index – DESI), au mai transmis reprezentanţii celor două companii.

„Alfabetizarea digitală, însă, este esenţială pentru generaţiile viitoare. După Gen Z, nativii digitali, sunt Gen Alpha, o generaţie care cere redefinierea metodelor educaţionale tradiţionale şi trecerea către învăţarea activă şi interactivă.”

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!