20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Servicii profesionale – Huawei vrea să recruteze 600 de proaspeți absolvenți ai universităților europene în următorii trei ani – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

, a menționat în discursul său: „Tinerele talente sunt esențiale pentru ca Europa să poată continua inițiativele sale de digitalizare și dezvoltare durabilă. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne unim și să construim un ecosistem care să reunească tinerele talente, deschis pentru succesul comun. Huawei a acordat întotdeauna o mare importanță identificării și

, a menționat în discursul său:

„Tinerele talente sunt esențiale pentru ca Europa să poată continua inițiativele sale de digitalizare și dezvoltare durabilă. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne unim și să construim un ecosistem care să reunească tinerele talente, deschis pentru succesul comun. Huawei a acordat întotdeauna o mare importanță identificării și susținerii tinerilor pasionați de IT&C, fiind una dintre prioritățile noastre principale în Europa. În ultimul deceniu, am contribuit la pregătirea a peste treizeci de mii de profesioniști ICT în această regiune”, a spus Radoslaw Kedzia, vicepreședinte Huawei CEE & Nordic Region.

Programul a fost lansat în cadrul evenimentului ”European Talent Summit”, ce a avut loc la Atena și se află la a doua ediție. Tema din acest an a fost „Crearea împreună a unui viitor durabil pentru tinerele talente din Europa”, evenimentul reunind 80 de studenți remarcabili și 100 de reprezentanți ai guvernelor, organizațiilor internaționale, industriei și mediului academic din întreaga Europă. Scopul evenimentului a fost acela de a explora soluții adresate deficitului de profesioniști din domeniul ICT și de a promova nu doar alfabetizarea digitală, ci și dezvoltarea competențelor digitale, pentru a reduce decalajul din domeniu și pentru a pune bazele unui ecosistem deschis și durabil ce aduce aproape tinerele talente.

„Se estimează că în Europa, aproximativ 20% dintre adulți nu au competențe digitale de bază. Tinerele talente pot contribui la reducerea acestui decalaj digital, nu numai prin extinderea și adoptarea beneficiilor oferite de tehnologiile noi și inteligente, ci și prin colaborarea cu generația mai în vârstă în conturarea viitorului digital”, a declarat David Atchoarena, directorul Institutului UNESCO pentru Învățare pe tot Parcursul Vieții.

Huawei a deschis până acum peste 200 de Academii ICT în Europa, concentrându-se pe atestări profesionale, ce au dus la certificarea a aproximativ 16.000 de studenți din Europa. În 2011, Huawei a introdus programul Seeds for the Future în Europa și a contribuit la pregătirea a peste 3.500 de studenți.

Femeile sunt în special subreprezentate în domeniul tehnologiei. „Există obstacole evidente care împiedică accesul femeilor la oportunitățile de a atinge poziții superioare în cariera lor academică și profesională ”, a spus Elissavet Vozemberg, membră în Parlamentul European, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen. Huawei susține egalitatea de șanse pentru femei în domeniu și acționează pentru a promova participarea femeilor în industria ICT. În cadrul evenimentului de la Atena, Huawei, în cooperare cu Manpower Employment Organization și Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale din Grecia, a lansat programul Women in Tech pentru a oferi posibilitatea dezvoltării competențelor digitale de bază pentru 500 de femei fără loc de muncă din Grecia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!