14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Servicii profesionale – Microsoft, Antibiotice, Nokia Networks, Robert Bosch – printre cei mai apreciaţi angajatori din România – studiu Randstad – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primirea unei oferte de nerefuzat este, de asemenea, un motiv de demisie pentru aproape jumătate dintre respondenți (45%).

Lipsa oportunităților de dezvoltare în carieră și a echilibrului dintre viața profesională și cea personală sunt motive pentru care 1 din 3 românii pleacă de la locul de muncă.

În prezent, 31% dintre românii care au participat la cercetarea Randstad lucrează parțial de la distanță, procent apropiat cu acela din 2022 (30%).

Cei mai apreciaţi angajatori din fiecare domeniu sunt Microsoft (IT), HP (servicii), HAVI Logistics (logistică), Antibiotice (producție și distribuție pharma), Nokia Networks (telecom), Robert Bosch (automotive), Philips (producție), Heineken România (FMCG), Oscar Downstream (petrol și gaze), ING Bank N.V., Amsterdam (finanțe), eMAG (retail), se arată în Randstad România Employer Brand Research.

Principalii cinci factori care influențează alegerea locului de muncă nu s-au schimbat în ultimii trei ani.
Aceştia sunt pachetul salarial, atmosfera plăcută la lucru, echilibrul între viața profesională și cea personală.

Pentru bărbați, un loc de muncă stabil din punct de vedere financiar și utilizarea tehnologiilor moderne sunt foarte importante, în timp ce pentru femei, posibilitatea de a alege locația de lucru și de a munci de acasă este esențială atunci când aleg un loc de muncă. Angajații cu studii superioare apreciază posibilitatea de a lucra de la distanță mai mult decât locația companiei, în vreme ce pentru cei din liniile de producție, sunt prioritare calitatea atmosferei și unde se află sediul companiei.

Criza costului vieții, un motiv major de demisie

Mai mult de jumătate dintre angajaţii România care au participat la cercetare au demisionat sau iau în considerare să facă acest lucru, din cauza faptului că au salarii prea mici raportate la creșterea costului vieții. Procentul este mai ridicat în cazul femeilor (60%) față de cel al bărbaților (52%).
Primirea unei oferte de nerefuzat este, de asemenea, un motiv de demisie pentru aproape jumătate dintre respondenți (45%). Deși acest lucru nu se întâmplă frecvent, situația actuală îi lasă pe angajatori vulnerabili în fața ofertelor de muncă oportuniste, bazate exclusiv pe salariu.
Lipsa oportunităților de dezvoltare în carieră și a echilibrului dintre viața profesională și cea personală sunt motive pentru care 1 din 3 românii pleacă de la locul de muncă.
Aproape una din două persoane aflate în căutarea unui loc de muncă își folosesc conexiunile personale în acest scop.

În prezent, 31% dintre românii care au participat la cercetarea Randstad lucrează parțial de la distanță, procent apropiat cu acela din 2022 (30%).

Randstad Employer Brand Research colectează opiniile a aproape 163.000 de respondenți din grupa de vârstă 18-64 de ani, din aproximativ 6.022 de companii, prezente în 32 de piețe. În România, la cercetare au participat 3.727 de persoane. Analiza oferă o perspectivă asupra aspectelor privind selectarea locului de muncă și motivațiile potențialilor angajați.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!