31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Servicii profesionale – Retailul, serviciile şi transporturile sunt domeniile cu cea mai mare deschidere faţă de publicarea salariilor – analiză – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Peste 10.000 de joburi cu salariul afişat sunt disponibile, în acest moment, pe eJobs.ro. Companiile se pregătesc, astfel, pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparenţa salariilor.

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România, susţine că dincolo de acest element al obligativităţii în viitorul apropiat, angajatorii ştiu că aceste anunţuri sunt mult mai atrăgătoare pentru candidaţi, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu.

Totodată, un număr important de poziţii cu salariile afişate sunt cele care se adresează candidaţilor ce vor să lucreze în afara ţării (17% din numărul total de locuri de muncă pentru care salariul este publicat).

„Peste 10.000 de joburi cu salariul afişat sunt disponibile, în acest moment, pe eJobs.ro. Companiile se pregătesc, astfel, pentru momentul în care va deveni obligatorie măsura propusă de Comisia Europeană de a legifera transparenţa salariilor. Propunerea vizează publicarea salariilor sau a unor marje salariale încă din anunţul de angajare”, se precizează într-un comunicat al platformei de recrutare transmis miercuri AGERPRES.

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România, susţine că dincolo de acest element al obligativităţii în viitorul apropiat, angajatorii ştiu că aceste anunţuri sunt mult mai atrăgătoare pentru candidaţi, fiind cu 40% mai vizualizate decât cele fără salariu. ” La asta se adaugă faptul că şi aplicările sunt mai ţintite de vreme ce candidaţii ştiu exact la ce să se aştepte din punct de vedere salarial şi nu aplică decât dacă oferta expusă în anunţ corespunde criteriilor pe care le au”, spune ea.

Angajatorii cu cea mai mare deschidere către publicarea salariilor sunt cei din retail, servicii, transport – logistică, turism şi construcţii, iar majoritatea joburilor sunt din categoria entry level. Totodată, un număr important de poziţii cu salariile afişate sunt cele care se adresează candidaţilor ce vor să lucreze în afara ţării (17% din numărul total de locuri de muncă pentru care salariul este publicat). „Deşi vedem o creştere a numărului de anunţuri de angajare care includ salariul oferit de angajator, încă este destul de restrictivă plaja joburilor şi domeniilor pentru care se întâmplă acest lucru. Cu cât poziţiile sunt mai specializate sau cer un nivel superior de senioritate, cu atât numărul de joburi cu salariul afişat este mai mic. De aceea, apar undeva în a doua parte a clasamentului domenii precum IT, telecomunicaţii, marketing, banking sau farma”, punctează Roxana Drăghici.

Cu toate acestea, în perioada ianuarie – decembrie 2022 s-a triplat numărul de poziţii deschise care au salariul menţionat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru 2023 sunt aşteptate noi creşteri la acest capitol. „Dacă se va menţine aceeaşi nevoie acută de candidaţi ca în 2022 şi anul viitor şi dacă va fi în continuare dificil pentru recrutori să găsească în piaţă candidaţii potriviţi, vom vedea tot mai multe companii care vor fi dispuse să facă acest pas în direcţia transparentizării salariilor pentru că va fi un avantaj competitiv care îi va ajuta să angajeze mai rapid”, explică Drăghici.

La nivelul întregului an, companiile din Bucureşti, străinătate, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa au fost cele care au publicat cele mai multe anunţuri în care au specificat salariul oferit. „Un aspect îmbucurător este faptul că angajatorii încearcă să prezinte o imagine cât mai clară şi completă asupra câştigurilor pe care le poate obţine un angajat, astfel încât, acolo unde este cazul, au început să detalieze şi componentele variabile care se adaugă şi cresc partea fixă, precum valori estimative ale comisioanelor ori lista de beneficii extrasalariale”, mai spune Roxana Drăghici.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 27.000 de locuri de muncă. Peste 480.000 de specialişti au introdus informaţii despre venituri în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil, iar din 2012 este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!