10 C
București
luni, martie 27, 2023

Retail – Producătorul de hârtie Pehart Tec, controlat de fondul de private equity Abris Capital, extinde până la 78 mil. euro un credit sindicalizat contractat în 2020. Finanţarea vizează suplimentarea capitalului de lucru şi investiţii în dezvoltarea sustenabilă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Producătorul de hârtie Pehart Tec, controlat de fondul de private equity Abris Capital, extinde până la 78 mil.

Grupul Pehart Tec, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est şi cel mai mare producator si procesator de produse de hârtie pentru uz casnic din România, controlat de fondul de private equity Abris Capital...

Potrivit acestora, Pehart Grup intenţionează să aloce celor trei direcţii aproximativ 20 de milioane de euro, investiţii ce vor fi finalizate în 2023.

Grupul Pehart Tec, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est şi cel mai mare producator si procesator de produse de hârtie pentru uz casnic din România, controlat de fondul de private equity Abris Capital, extinde până la 78 mil. euro creditul sindicalizat obţinut în 2020. Finanţarea urmează să susţină planul companiei de investiţii în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluţii pentru energie verde şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie si vor suplimenta capitalul de lucru, arată informaţiile transmise joi de oficialii companiei.
Potrivit acestora, Pehart Grup intenţionează să aloce celor trei direcţii aproximativ 20 de milioane de euro, investiţii ce vor fi finalizate în 2023. „Am decis să intensificăm eforturile în direcţia optimizării tuturor maşinilor de producţie pentru reducerea consumului de energie, iar în paralel cu aceasta ne dorim o dezvoltare a capacităţilor de producţie, pentru că vrem să obţinem o creştere a volumului exporturilor. Extinderea creditului sindicalizat înseamnă investiţii în dezvoltarea capacităţii de producţie, în diversificarea produselor din portofoliu şi într-un viitor verde, singurul care oferă perspectiva unei vieţi sustenabile pentru noi toţi”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Linia de creditare obţinută în 2020 a fost susţinută de un sindicat de bănci în care Banca Comercială Română a avut calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate şi Garanţii alături de ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandataţi. Pentru extinderea actuală a liniei de creditare, Pehart păstrează structura aceluiaşi sindicat de bănci, coordonat şi acum tot de BCR, însă la creşterile de expunere participă de data aceasta BCR, ING şi Raiffeisen. „Planurile noastre de dezvoltare acoperă zone multiple, care merg de la diversificarea gamei produselor, la optimizarea tehnologiilor, consolidarea poziţiei pe piaţa internă şi expansiunea pe cea externă, precum şi dezvoltarea sustenabilă”, adaugă Gabriel Stanciu.   Producătorul de hârtie Pehart derulează afaceri în România de peste 500.000 de lei şi are fabrici la Sebeş, jud. Alba şi Dej, jud. Cluj. Grupul produce mărcile Pufina, Alint şi Altessa, precum şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!