23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Servicii profesionale – România a depus la OIM documentul de ratificare a Convenției privind eliminarea violenței și hărțuirii la locul de muncă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, participă în aceste zile la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinţei Internaţionale a Muncii care se desfăşoară la Geneva, Elveţia.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a arătat că România a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenţii fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului.

În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenţii OIM şi va continua să facă toate demersurile necesare pentru a ratifica şi ultimele două Convenţii fundamentale ale OIM privind sănătatea şi securitatea în muncă”, notează sursa citată...

„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, participă în aceste zile la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinţei Internaţionale a Muncii care se desfăşoară la Geneva, Elveţia. Astăzi, ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus în cadrul Conferinţei instrumentul de ratificare de către România a Convenţiei nr. 190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii. Documentul a fost depus în cadrul întâlnirii bilaterale cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a arătat că România a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenţii fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului. În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenţii OIM şi va continua să facă toate demersurile necesare pentru a ratifica şi ultimele două Convenţii fundamentale ale OIM privind sănătatea şi securitatea în muncă”, notează sursa citată.

De asemenea, ministrul român al Muncii a participat la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional al OIM pentru Europa şi Asia Centrală, iar discuţiile au vizat consolidarea cooperării dintre România şi Biroul Internaţional al Muncii. În acest context, Bucura-Oprescu şi-a exprimat dorinţa ca Organizaţia să deschidă un Birou la Bucureşti.

„MMSS şi Guvernul României îşi respectă angajamentul de a asigura şanse egale şi acces la servicii publice esenţiale pentru toţi cetăţenii, dar şi elaborarea de politici care să asigure tranziţia verde şi digitală care să contribuie la o economie solidă şi crearea de noi locuri de muncă. Vom continua să facem eforturi pentru un mediu de lucru sigur şi incluziv, fără discriminare şi hărţuire. Vom colabora cu partenerii sociali pentru atingerea acestor obiective. MMSS şi Guvernul României vor continua cooperarea cu OIM pentru a respecta standardele, politicile şi bunele practici în domeniul muncii ca răspuns eficient la provocările actuale generate de schimbările fără precedent din lumea muncii”, a afirmat şefa MMSS.

Totodată, în intervenţia sa în plenul conferinţei, Bucura-Oprescu a subliniat angajamentul României faţă de combaterea violenţei şi a hărţuirii la locul de muncă, precum şi pentru dialog social, stimularea ocupării forţei de muncă, asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, egalitate şi nediscriminare.

Oficialul român i-a adresat invitaţia directorului general al OIM, Gilbert F. Houngbo, de a efectua o vizită oficială în România în perioada următoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!