20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2023 nu oferă nicio garanție pentru angajații TAROM cu privire la salarii – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sindicatul Unit TAROM a trimis un comunicat de presă prin care informează că mâine, 15 iunie, va avea loc o dezbatere publică a bugetului de venituri şi cheltuieli al TAROM în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Unit TAROM (SUT), bugetul de venituri și cheltuieli propus pentru anul 2023 nu asigură o salarizare echitabilă pentru angajații TAROM.

„La solicitarea Sindicatului Unit TAROM (SUT), joi, 15 iunie, ora 10:00, are loc dezbaterea publica a bugetului de venituri şi cheltuieli al TAROM în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Unit TAROM (SUT), bugetul de venituri și cheltuieli propus pentru anul 2023 nu asigură o salarizare echitabilă pentru angajații TAROM. În ciuda creșterii propuse de 19,69% a masei salariale față de 2022, care ar trebui să acopere creșterea salariului minim de la 2.750 lei la 3.000 lei și ajustările salariale din anul precedent negociate de sindicat pentru toți angajații, nu există nicio garanție a unui salariu decent pentru angajați.

„La solicitarea Sindicatului Unit TAROM (SUT), joi, 15 iunie, ora 10:00, are loc dezbaterea publica a bugetului de venituri şi cheltuieli al TAROM în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Solicitarea SUT este îndreptăţită ca urmare a lipsei de respect a acţionarului majoritar, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, faţă de membrii de sindicat şi angajaţii TAROM, care, deşi muncesc cu dedicaţie şi abnegaţie, asigură decolarea şi aterizarea în siguranţă a aeronavelor companiei naţionale, îmbarcă şi debarcă pasagerii, aplică măsuri de securitate pentru siguranţa operaţiunilor, nici prin bugetul de venituri şi cheltuieli propus pentru anul 2023 nu au garanţia unor cheltuieli decente cu salariile, aşa cum cere SUT de mai bine de 2 ani”, se arată într-un comunicat de presă.

Cheltuielile cu personalul erau la puțin peste 12% în 2022

În același comunicat de presă se mai arată că „în bugetul 2022, la total cheltuieli cu personalul era prognozat un procent de 12,33%, iar bugetul pe 2023 creşte la cifra astronomica de 12,45%!!! Pe anul 2022, compania prognozase o creştere a bugetului de salarii cu 22% faţă de 2021, iar în forma de buget propusă pentru anul în curs 2023 creşterea cheltuielilor cu salariile este de 19,69% faţă de 2022.

Dar ce sa vezi, în cei 19,69% avem şi creşterea datorată salariului minim (de la 2.750 la 3.000 lei), cât şi ajustările salariale obţinute de SUT pentru toţi angajaţii TAROM în 2022. Nouă ne mai rămâne ceva pentru salariile din 2023?”.

Joi, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va avea loc o ședință de dezbatere publică privind proiectul de ordin al viceprim-ministrului și ministrului Transporturilor și Infrastructurii. Scopul ședinței este de a discuta aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 pentru Societatea Comercială „Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM” SA. Evenimentul va avea loc la ora 10:00, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!