20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Enel ar putea obține o garanție de stat în Italia pentru o linie de credit de 12 miliarde de euro – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guvernul italian ar urma să garanteze o facilitate de credit bancar de 12 miliarde de euro pentru Enel, au declarat surse apropiate de acest subiect.

Guvernul italian se pregăteşte să garanteze un credit bancar de 12 miliarde de euro pentru grupul Enel, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, într-un moment în care autorităţile de la Roma vor să protejeze cea mai mare companie locală de utilităţi de volatilitatea de pe pieţele de energie...

Ajutorul oferit de statul italian ar urma să ofere o rezervă grupului de utilităţi Enel, în cazul în care o creştere explozivă a preţurilor la energie va afecta tranzacţiile cu derivative şi va creşte apelurile în marjă ale grupului Enel...

Guvernul italian se pregăteşte să garanteze un credit bancar de 12 miliarde de euro pentru grupul Enel, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, într-un moment în care autorităţile de la Roma vor să protejeze cea mai mare companie locală de utilităţi de volatilitatea de pe pieţele de energie.

Enel ar putea obține un credit bancar de 12 miliarde de euro

Ajutorul oferit de statul italian ar urma să ofere o rezervă grupului de utilităţi Enel, în cazul în care o creştere explozivă a preţurilor la energie va afecta tranzacţiile cu derivative şi va creşte apelurile în marjă ale grupului Enel, care la finele lunii septembrie se situau la aproximativ nouă miliarde de euro.

În timp ce încearcă să ţină sub control impactul apelurilor în marjă, Enel derulează în paralel şi un plan de vânzări de active destinat reducerii datoriilor, până la 50-52 de miliarde de euro la finele anului următor, de la aproape 70 de miliarde de euro la finele lunii septembrie.

Graţie relaxării regulilor UE privind acordarea de ajutoare de stat, Agenţia italiană de credit pentru exporturi (SACE) va fi în măsură să ofere garanţii care să acopere creditele acordate companiilor care se confruntă cu dificultăţi din cauza preţurilor mari la energie.

Decretul ar putea fi semnat în ianuarie de guvernul italian

Sursele citate de Reuters susţin că Ministerele Economiei şi Industriei ar urma să semneze, în luna ianuarie, un decret care va oferi garanţii de stat pentru Enel. Guvernul condus de premierul Giorgia Meloni este de acord să furnizeze garanţii de stat pentru Enel însă procesul presupune numeroase aprobări, inclusiv de la Curtea de conturi a Italiei.

Linia de credit ar urma să fie furnizată de un sindicat de bănci italiene compus din Cassa Depositi e Prestiti (CDP), UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banco BPM şi BPER.

Reuters susţine că şi alte companii de utilităţi ar urma să aplice pentru schema de garanţii de stat. A2A, a doua mare companie de utilităţi din Italia, a anunţat că va accesa o facilitată de credit, în valoare de aproximativ o sută de milioane de euro, garantată de SACE în luna ianuarie.

Enel este prezentă în România din 2005

Săptămâna trecută, Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, a anunţat că a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel privind posibila achiziţie a activelor acesteia din România. Potrivit PPC, în timpul discuţiilor cu caracter exclusiv, care vor avea loc până la sfârşitul lunii ianuarie 2023, compania elenă va efectua un audit financiar al activelor. După finalizarea auditului, boardul PPC va decide dacă compania elenă va depune o ofertă angajantă către Enel.

Enel, companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. În România, compania este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării (Muntenia Sud – inclusiv Bucureşti, Banat şi Dobrogea) şi acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!