32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Analize și Trenduri – O nouă fabrică de produse extrudate din aluminiu va fi construită în apropiere de Hunedoara – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investiția se ridică la 100 de milioane de euro și se estimează că producția va începe al doilea trimestru al anului 2025.

O nouă fabrică de produse extrudate din aluminiu va fi construită pe un teren situat în apropiere de municipiul Hunedoara, în urma unei investiții de 100 de milioane de euro.

Investitorii estimează că primele probe „la cald” vor fi realizate în al doilea trimestru al anului 2025.

Fabrică de produse extrudate din aluminiu la Hunedoara

O nouă fabrică de produse extrudate din aluminiu va fi construită pe un teren situat în apropiere de municipiul Hunedoara, în urma unei investiții de 100 de milioane de euro. Investitorii estimează că primele probe „la cald” vor fi realizate în al doilea trimestru al anului 2025.

Fabrica va fi cea mai modernă din Europa, cu tehnologii de ultimă generaţie, şi va genera 250 de locuri de muncă. Uzina va folosi ca materie primă deşeuri din aluminiu, care acum sunt reciclate într-o proporţie foarte mică.

Capacitatea de producţie va amplasată pe o suprafaţă totală de 50.000 de mp, din care 20.000 – 25.000 mp vor fi ocupaţi cu hale de producţie pe un teren aflat în Peştişu Mare, în zona „Materii prime”, pe Drumul Judeţean DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara.

În prezent sunt în derulare operaţiunile de pregătire a terenului, iar construcţia efectivă va începe peste câteva săptămâni şi va dura aproximativ un an şi jumătate.

„Din cel de-al doilea trimestru al anului 2025 ne-am propus să efectuăm primele ‘probe la cald’ în noua fabrică, apoi să începem procesul efectiv de producţie. Într-o primă fază, fabrica va avea 100 – 150 de angajaţi, urmând ca, pe măsură ce procesul de producţie se va dezvolta, numărul salariaţilor să ajungă la 250. Pentru început, vom fabrica produse extrudate de aluminiu pentru domeniul construcţiilor, apoi ne dorim să trecem şi la produse mai complexe – pentru industria automotivelor şi, de ce nu, într-o a treia fază, să producem chiar şi pentru industria aerospaţială”, a declarat administratorul societăţii Premium Cast SRL, Mihai Zaiţ.

Orașul a fost ales datorită tradiției în domeniul metalurgic

Acesta a precizat că municipiul Hunedoara a fost ales pentru dezvoltarea acestei investiţii datorită tradiţiei existente în domeniul metalurgic, infrastructurii care permite conexiunea rapidă la autostradă şi utilităţilor.

Nu în ultimul rând, investitorul a menţionat „abordarea extrem de deschisă, eficientă şi constructivă” a administraţiei locale şi a primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

„În ceea ce priveşte salariile pe care dorim să le oferim, putem spune că, în mod sigur, acestea vor fi peste media salariilor din zonă deoarece una dintre credinţele companiei noastre este aceea că România nu este nicidecum o ţară low-cost, ci o ţară a cărei resursă umană este una extraordinară şi trebuie respectată şi tratată ca atare”, a spus reprezentantul companiei.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a arătat că momentul deschiderii acestei fabrici va fi un important punct de reper în ce priveşte revigorarea industriei oraşului şi a zonei.

„Cetăţenii oraşului au semnalat, pe bună dreptate, de-a lungul anilor, nevoia de noi locuri de muncă bine plătite. Iată că acum venim să dăm curs acestei cereri şi, sperăm, să fie doar un prim exemplu important în acest sens. Mă bucur că investiţia este în producţie industrială cu valoare adăugată mare şi sunt convins că, în perioada următoare, şi alţi investitori vor urma exemplul societăţii Premium Cast, care a ales Hunedoara pentru a transpune în realitate un proiect extrem de ambiţios pentru România, dar şi avantajos pentru comunitate”, a conchis edilul local.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!