14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Analize și Trenduri – Rezultate financiare Alpha Bank Romania. Profitul net a fost de 11 milioane de euro în T1 2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Alpha Bank Romania şi-a prezentat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2023.

Portofoliul de credite a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă ca urmare a unei creșteri anuale semnificative, de aproape 20%, a creditelor acordate persoanelor juridice, dar și a contribuției din partea segmentului persoane fizice.

Cât despre profitul net, acesta a ajuns la 11 milioane de euro, ca urmare a unei activități comerciale intense și a unei gestionări eficiente a riscurilor, anunţă reprezentanţii Alpha Bank Romania.

În primul trimestru al anului, Alpha Bank Romania a continuat să sprijine creșterea economiei românești, menținându-și totodată angajamentul de a fi un partener de încredere pentru clienții săi prin investiții în îmbunătățirea produselor și serviciilor oferite.

Activitatea intensă de creditare pe segmentul companiilor mari s-a concretizat în creșterea vânzărilor cu peste 16% față de aceeași perioadă a anului precedent. Banca și-a consolidat poziția pe piață și și-a extins portofoliul de clienți cu companii lider, continuând să susțină eforturile acestora în tranziția către o economie verde cu produse de finanțare adecvate.

Totodată, Alpha Bank Romania a participat în trimestrul 1 la sindicalizări semnificative, oferind finanțare jucătorilor corporativi de top.

Alpha Bank Romania, implicată în susţinerea mediului de afaceri

Banca a contribuit la susținerea mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României – IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation.

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în trimestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creștere consistentă, de 94% față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanță din ultimul deceniu.

De asemenea, Alpha Bank Romania a continuat să participe activ la Programele de finanțare a IMM-urilor, Femeia Manager și Start-Up Nation pentru susținerea egalității de șanse în mediul antreprenorial și a afacerilor la început de drum, în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Accentul pus pe oferirea de soluții de plată inovatoare și sigure pentru comercianți atât pentru locațiile fizice, cât și în zona de eCommerce a consolidat poziția de jucător de top a băncii, volumul plăților procesate prin soluțiile de tip POS, Tap to Phone și e-commerce înregistrând în trimestrul 1 o creștere de 34% față primul trimestru al anului trecut.

Accent pe transformare digitală

Alpha Bank Romania și-a continuat strategia de transformare digitală investind în dezvoltarea platformelor de creditare a persoanelor fizice și a companiilor mici și mijlocii.

De asemenea, asistentul virtual Dana a primit capabilități noi și poate procesa automat (fără asistență umană) solicitări ale clienților privind informațiile legate de credite sau îi asistă pe clienți în procesul de completare a unei solicitări de credit, înlocuind astfel clasicele formulare cu multe câmpuri de completat.

Alpha Bank Romania a continuat să sprijine cultura și implicarea în comunitate, susținând turneul “Néoréalité” al compozitorului și pianistului de renume internațional Steve Barakatt, care a concertat în premieră pentru publicul larg din România. Totodată, banca a continuat să promoveze creșterea educației financiare prin implicarea într-o serie de programe adresate mediului preuniversitar.

Rezultatele financiare în intervalul ianuarie-martie 2023

La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de aproximativ 13% față de primul trimestru al anului trecut.

Depozitele clienților s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creștere cu 9,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului trimestru la 4,4 miliarde euro, crescând cu 13% față de perioada similara a anului anterior.

Profitul net a ajuns la nivelul de 11 milioane de euro, reflectând activitatea comercială dinamică și o gestionare eficientă a riscurilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!