9.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Energie – George Niculescu, ANRE, la Forumul de Reziliență Cibernetică: Proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria, va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări, consideră Președintele ANRE, domnul George-Sergiu Niculescu.

Domnia sa a participat astăzi, 10 mai 2023, la Forumul de Reziliență Cibernetică, organizat de Centrul Român al Energiei (CRE), sub patronajul Centrului Euro- Atlantic pentru Reziliență din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cu sprijinul Asociației Române pentru Securitatea Sistemelor Informatice, al Academiei Cyberspace și al Asociației „România Emblematică”.

În contextul digitalizării și al securității cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan...

Proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria,  va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări, consideră Președintele ANRE, domnul George-Sergiu Niculescu. 

Domnia sa a participat astăzi, 10 mai 2023, la Forumul de Reziliență Cibernetică, organizat de Centrul Român al Energiei (CRE), sub patronajul Centrului Euro- Atlantic pentru Reziliență din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cu sprijinul Asociației Române pentru Securitatea Sistemelor Informatice, al Academiei Cyberspace și al Asociației „România Emblematică”.

Evenimentul a vizat în principal expunerea problematicilor de securitate cibernetică și reziliență în infrastructura critică energetică, prezentând, de asemenea, exemple de bune practici și cele mai bune tehnologii digitale disponibile în contextul tranziției energetice, precum și cerințele și programele privind educația și conștientizarea cibernetică.

În discursul său, domnul Niculescu a vorbit despre necesitatea consolidării securității cibernetice concomitent cu modernizarea și diversificarea surselor de energie în vederea asigurării securității energetice, cu energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile.

Totodată, președintele ANRE a subliniat importanța digitalizării și securizării sistemelor energetice, acest proces aducând multe beneficii deopotrivă pentru întreprinderi și consumatori.

“Această tendință de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent și permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare. În contextul digitalizării și al securității cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria. O astfel de inițiativă va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări”.

La finalul discursului, domnul Niculescu a salutat inaugurarea de ieri, cu ocazia Zilei Europei, a Centrului European de Competențe în materie de Securitate Cibernetică, în cadrul Universității Politehnica București, precizând că acest centru va reuni resurse şi experţi de nivel înalt din întreaga UE în scopul de a dezvolta soluţii inovatoare la ameninţările cibernetice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!