30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Analize și Trenduri – România găzduiește aproape 1.000 de companii cu acționariat american – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Schimburile comerciale au crescut în ultimii 15 ani între Statele Unite și România, iar numărul companiilor americane prezente pe piața românească s-a dublat.

Schimburile comerciale dintre Statele Unite şi România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual, iar numărul companiilor americane prezente local s-a dublat, până aproape de 1.000 de firme.

Potrivit unui comunicat al First Bank, bancă deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, schimburile comerciale dintre SUA şi România au crescut semnificativ în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual.

Schimburile comerciale dintre Statele Unite şi România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual, iar numărul companiilor americane prezente local s-a dublat, până aproape de 1.000 de firme.

Potrivit unui comunicat al First Bank, bancă deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers, schimburile comerciale dintre SUA şi România au crescut semnificativ în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual. De asemenea, numărul companiilor americane prezente local s-a dublat, până aproape de 1.000 de firme. În total, aceste companii cumulează peste 110.000 de locuri de muncă.

În plus, anul trecut, valoarea creditelor acordate de First Bank în România a crescut cu 19%, ajungând la 4,9 miliarde de lei, creşterea fiind susţinută mai ales de împrumuturile ipotecare, dar şi pe cele acordate clienţilor Corporate şi IMM.

Amintim că, la rândul ei, ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec a evidențiat importanța parteneriatului strategic dintre SUA și România în fața provocărilor regionale și globale. De asemenea, ea a remarcat și creșterea semnificativă a schimburilor comerciale dintre SUA și România din ultimii ani, care au ajuns la un nivel de 5 miliarde de dolari.

Franța rămâne printre cei mai importanți investitori

Pe de altă parte, Franța rămâne în continuare un investitor strategic în România, iar valoarea investiţiilor sale aici s-au ridicat la 9,7 miliarde de euro în 2022, adică aproape 10% din nivelul total al investiţiilor străine directe, a declarat luni Julien Munch, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFER).

„Investiţiile franceze au contribuit la dezvoltarea unor domenii strategice pentru România, precum: energia, agricultura, industria automobilului, marea distribuţie alimentară, aviaţia, finanţele şi băncile, construcţiile navale, digitalizarea şi tehnologiile înalte, telecomunicaţiile, materialele de construcţii şi sănătatea.

Schimburile comerciale au crescut cu peste 26,4%, până la 277,4 miliarde de euro în 2022. Cred că pot să spun că investitorii francezi contribuie în România la crearea de valoare adăugată, în colaborare cu companiile româneşti.

Ei apreciază spiritul antreprenorial şi de inovare al acestei ţări. Sunt sensibili la stabilitatea legală şi la predictibilitatea mediului economic, graţie normelor europene şi regulilor pieţei libere, precum şi graţie stabilităţii politice”, a menţionat Julien Munch.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!