7 C
București
marți, martie 28, 2023

Analize și Trenduri – Sistemul fiscal se aliniază lumii digitale. UE a lansat facturarea electronică pentru companii – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Comisia Europeană lansează facturarea electronică pentru întreprinderile care operează transfrontalier în UE. Comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, a arătat că, în vremuri economice dificile precum cele prin care trecem, finanțele publice au nevoie de venituri fiscale solide pentru a sprijini atât serviciile publice, cât și muntele de investiții pentru tranziția verde și digitală și

Comisia Europeană lansează facturarea electronică pentru întreprinderile care operează transfrontalier în UE.

Comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, a arătat că, în vremuri economice dificile precum cele prin care trecem, finanțele publice au nevoie de venituri fiscale solide pentru a sprijini atât serviciile publice, cât și muntele de investiții pentru tranziția verde și digitală și securitatea energetică.

„În același timp, cetățenii cer echitate fiscală și acțiuni puternice împotriva fraudei și evaziunii fiscale”, a explicat comisarul UE pentru Economie. El a prezentat noul pachet de inițiative UE pentru alinierea sistemului fiscal la lumea digitală și pentru îmbunătățirea și digitalizarea TVA-ul pentru întreprinderi.

Reducerea fraudei în materie de TVA cu până la 11 miliarde de euro pe an

Trecerea la facturarea electronică va contribui la reducerea fraudei în materie de TVA cu până la 11 miliarde de euro pe an și va reduce costurile administrative și de conformitate pentru companiile europene cu peste 4,1 miliarde de euro pe an în următorii zece ani. potrivit estimărilor UE, relatează ANSA preluat de Rador.

În 2020, țările UE au pierdut 93 de miliarde de euro sub formă de venituri din TVA, dintre care un sfert poate fi atribuit direct fraudei.

”Aceste pierderi sunt în mod clar dăunătoare finanțelor publice”, subliniază Bruxelles-ul, indicând că acțiunile propuse astăzi, precum facturarea electronică, ”vor ajuta statele membre să colecteze cu până la 18 miliarde mai multe venituri din TVA pe an”.

Noi reguli de transparență fiscală pentru toți furnizorii de criptomonede

Comisia UE lansează, de asemenea, noi reguli de transparență fiscală pentru toți furnizorii de criptomonede: indiferent de dimensiunea sau sediul lor, aceștia vor fi obligați să raporteze toate tranzacțiile efectuate de clienții rezidenți în UE.

„Autoritățile fiscale nu dispun în prezent de informațiile necesare pentru a monitoriza veniturile obținute cu ajutorul cripto-activelor, care pot fi tranzacționate cu ușurință peste granițe. Acest lucru le limitează sever capacitatea de a se asigura că impozitele sunt plătite efectiv” ceea ce face ca „cetățenii europeni” să piardă „venituri fiscale importante” , s-a arătat de la Bruxelles.

Italia este pe primul loc în UE în termeni absoluți la necolectarea TVA: în 2020, diferența era de 26,2 miliarde (20,8%). Urmează Franța cu 14 miliarde în valoare absolută (8%) și Germania cu 11,1 miliarde, valoare echivalentă cu 4,8%.

În termeni procentuali, Italia este precedată de Malta (24,1%) și de România (35,7%). În 2019, diferența dintre TVA colectat și TVA așteptat de Italia a fost de 31,08 miliarde, ceea ce înseamnă un procent de 21,8%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!