31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Analize și Trenduri – Sorin Grindeanu: TAROM nu va intra în faliment. Ministrul admite că preţurile biletelor sunt prea mari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Din 600 de oameni cât ar trebui să aibă o companie de această mărime, 90 şi ceva la sută trebuie să fie personal navigant, nu de alte tipuri”, a completat Sorin Grindeanu, subliniind că fosta conducere a companiei „nu a avut tăria necesară” să rezolve această problemă.

O companie de mărimea Tarom ar trebui să aibă 600 de angajaţi, din care 90% personal navigant, asta trebuie să fie proporţia.

Sorin Grindeanu a fost întrebat sâmbătă, 8 aprilie, dacă operatorul naţional de transport aerian TAROM va intra în faliment. În acest context, ministrul Transporturilor a răspuns negativ.

„Zilele acestea am primit ultimul agreement de la Comisie pentru acel ajutor de la Comisia Europeană.

Eu cred că am intrat pe linie dreaptă şi o să-l primim. În niciun caz nu intră în faliment”, a declarat Sorin Grindeanu la Prima TV.

Sorin Grindeanu admite că preţurile sunt mari

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus și că preţurile sunt mari, iar „condiţiile, de multe ori, nu reflectă aceste preţuri”.

„O companie de mărimea TAROM-ului trebuie să aibă în jur de 500, hai să zic 600 de angajaţi. TAROM-ul are mai mult decât dublu, în acest moment. Eu nu spun că asta este soluţia, să dăm oamenii afară, dar unele din serviciile pe care TAROM-ul le are internalizate în acest moment, din punctul meu de vedere, trebuie să fie externalizate.

Din 600 de oameni cât ar trebui să aibă o companie de această mărime, 90 şi ceva la sută trebuie să fie personal navigant, nu de alte tipuri”, a completat Sorin Grindeanu, subliniind că fosta conducere a companiei „nu a avut tăria necesară” să rezolve această problemă.

Potrivit informațiilor oferite de Sorin Grindeanu, conducerea are nevoie de „îndrăzneală” pentru a lua anumite decizii necesare redresării companiei.

Informațiile oferite anterior de Sorin Grindeanu despre viitorul TAROM

Anterior, ministrul Transporturilor a subliniat că TAROM are nevoie de „un director care să aibă experienţa necesară de a lua taurul de coarne acolo”.

„Este nevoie la Tarom de un director care să aibă experienţa necesară de a lua taurul de coarne acolo. (…) L-am asigurat pe directorul Tarom la începutul mandatului că are toată susţinerea mea să ia decizii corecte chiar dacă sunt dureroase pentru a salva Tarom.

Nu le-a luat la intensitatea la care trebuia să le ia. (…) Eu îmi păstrez doza de optimism, pentru că are capacitatea să se restructureze. România are piaţa necesară în a susţine o companie ca Tarom, dacă vom găsi un manager care să aibă forţa necesară, (…) susţinerea necesară să ia aceste decizii, absolut necesare.

O companie de mărimea Tarom ar trebui să aibă 600 de angajaţi, din care 90% personal navigant, asta trebuie să fie proporţia. Acum sunt peste 1.000 bine, proporţia nu este de 90% personal navigant”, a precizat Sorin Grindeanu în luna ianuarie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!