17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Vodafone anunță concedieri pe bandă rulantă: Performanţa noastră nu este suficient de bună – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Marți, Margherita Della Valle, noul CEO al Vodafone, a dezvăluit planurile de reducere a companiei britanice de telecomunicații prin concedierea a 11.000 de angajați în următorii trei ani. Această mișcare strategică are ca scop eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea poziției competitive a companiei. În special, aceste reduceri de personal reprezintă cea mai mare reducere a forței

Marți, Margherita Della Valle, noul CEO al Vodafone, a dezvăluit planurile de reducere a companiei britanice de telecomunicații prin concedierea a 11.000 de angajați în următorii trei ani. Această mișcare strategică are ca scop eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea poziției competitive a companiei.

În special, aceste reduceri de personal reprezintă cea mai mare reducere a forței de muncă din istoria Vodafone, un brand proeminent în Marea Britanie, care angajează aproximativ 100.000 de persoane în Europa și Africa.

„Performanţa noastră nu este suficient de bună. Priorităţile mele sunt clienţii, simplificarea afacerii şi creşterea”, a declarat Della Valle, care a fost numită luna trecută director general permanent.

Acțiunile Vodafone au înregistrat o scădere de 4,5%

În timpul ședinței de tranzacționare de marți dimineață, acțiunile Vodafone au înregistrat un declin notabil de 4,5%, marcând cea mai semnificativă scădere din cadrul indicelui principal FTSE 100 al Bursei de Valori din Londra.

Margherita Della Valle, directorul general al Vodafone, a oferit o explicație pentru acest declin, citând performanța scăzută din Germania, cea mai mare piață a companiei, precum și o revizuire strategică în curs de desfășurare în Spania.

Vodafone a identificat diverse provocări care au impact asupra activității sale și a estimat un flux de numerar de 3,3 miliarde de euro pentru actualul exercițiu financiar, ceea ce reprezintă o scădere față de cel de 4,8 miliarde de euro din anul precedent, care s-a încheiat la 31 martie 2023. Această cifră a fost inferioară așteptărilor analiștilor, care preconizau 3,6 miliarde de euro.

Profitul subiacent al grupului pentru anul încheiat la 31 martie 2023 s-a ridicat la 14,7 miliarde de euro, sub estimările grupului de telecomunicații, în principal din cauza presiunilor din Germania și a creșterii costurilor cu energia.

Nu există garanții că tranzacția se va realiza

Della Valle a făcut un anunț cu privire la intenția Vodafone de a acorda prioritate clienților de afaceri și de a valorifica potențialul acestora, aliniindu-se la strategia de lungă durată a companiei. În plus, accentul va fi pus pe aspecte esențiale, precum serviciul clienți.

Potrivit unui raport recent al Financial Times, Vodafone și CK Hutchison se află în stadii avansate de negocieri pentru o fuziune a operațiunilor lor de telecomunicații din Marea Britanie. În cazul în care tranzacția de 15 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari) se va materializa, va crea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, care se mândrește cu 29 de milioane de abonați.

Cu toate acestea, Vodafone a precizat marți că nu există asigurări că tranzacția va avea loc și s-a abținut de la a oferi alte comentarii pe această temă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!