22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – Acţiunea Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets şi MSCI România începând cu 1 iunie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat miercuri că acţiunea companiei va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets şi MSCI România începând cu 1 iunie 2023.

Nuclearelectrica a fost anterior inclusă, în data de 19 august 2022, la categoria large cap a FTSE Russell, fiind una dintre cele două companii romaneşti incluse iniţial in indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell în anul 2020.

Operam de peste 26 de ani la cele mai înalte standarde internaţionale, derulăm trei proiecte majore de investiţii strategice cu impact semnificativ în asigurarea securităţii energetice şi atingerii ţintelor de decarbonare ale României.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat miercuri că acţiunea companiei va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets şi MSCI România începând cu 1 iunie 2023.

“Includerea în indicii MSCI Frontier Markets şi MSCI Romania reprezintă un rezultat al performanţelor companiei, al valorii proiectelor strategice şi al eforturilor SNN de creştere si poziţionare pe piaţa de capital, al eforturilor de creştere a lichidităţii acţiunilor SNN care au contribuit, implicit, la creşterea valorii pentru acţionarii SNN şi potenţiali investitori”., a declarat Cosmin Ghiţă, Director General Nuclearelectrica

Nuclearelectrica a fost anterior inclusă, în data de 19 august 2022, la categoria large cap a FTSE Russell, fiind una dintre cele două companii romaneşti incluse iniţial in indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell în anul 2020.

“Ne asumăm statutul de companie publică care implică o serie de responsabilităţi şi eforturi aferente actului managerial şi ne direcţionăm acţiunile pentru a oferi investitorilor predictibilitate, stabilitate, transparenţă şi viziune pe termen mediu şi lung. Operam de peste 26 de ani la cele mai înalte standarde internaţionale, derulăm trei proiecte majore de investiţii strategice cu impact semnificativ în asigurarea securităţii energetice şi atingerii ţintelor de decarbonare ale României. În aceeaşi măsura, ne dorim să oferim încredere şi beneficii asociate investitorilor noştri. Ne bucurăm că Nuclearelectrica este apreciată şi recunoscută ca o companie strategică, având un rol esenţial pe termen lung în noua paradigmă energetică.”, a adăugat  Cosmin Ghiţă.

La nivel global, conform datelor publicate în analiza McKinsey publicate în ianuarie 2022, 275.000 miliarde de dolari, sau aproximativ 9.200 miliarde/an reprezintă fonduri necesare activelor fizice în perioada de tranziţie, până la nivelul anului 2050.

Fără investiţii în industria nucleară, costul tranziţiei către o economie sustenabilă creşte cu 1600 miliarde de dolari, conform raportului Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA). Concluziile raportului Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbările Climatice (IPCC)/ONU arată ca energia nucleară este esenţială pentru a menţine încălzirea globală sub 1,50 C., iar Studiul MIT (Massachusetts Institute of Technology) demonstrează că ţintele de decarbonare nu pot fi atinse fără energie nucleară.

Toate proiectele de investiţii ale Nuclearelectrica, Retehnologizarea Unitatii 1, Proiectul Unităţilor 3 şi 4 si Proiectul Reactoarelor Modulare Mici sunt investiţii verzi şi vizează securitatea energetică a României şi atingerea ţintelor de decarbonare, protecţia consumatorului, precum şi creşterea valorii pentru acţionarii SNN şi potenţiali investitori. 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!