27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Energie – Americanii de la Black Sea Oil & Gas au ajuns să deţină peste 10% din producţia naţională de gaze după ce au extras din adâncurile Mării Negre 1,1 mld. metri cubi: „Tot gazul a intrat în România“. Ce redevenţe au plătit? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Tot gazul nou extras din Marea Neagră de americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG), prin proiectul Midia Gas Development (MGD), este cumpărat de francezii de la ENGIE, în baza unui contract cu o durată de 10 ani de zile, semnat în 2018 ♦ Anul trecut, americanii au produs 1,1 miliarde de metri cubi din Marea Neagră ♦ Redevenţele pentru această cantitate plătite către statul român s-au ridicat la 343 mil.

„Producţia de gaze din proiectul MGD în anul 2023 a fost de 1,1 miliarde de metri cubi din care 0,8 miliarde de metri cubi de gaze cota BSOG“, spune Mark Beacom, CEO BSOG.

Mark Beacom, CEO BSOG: Toată producţia de gaze din proiectul MGD este contractată de ENGIE. Toţi cei trei parteneri de concesiune (BSOG, Petro Ventures si Gas Plus) vând toată producţia de gaze din proiectul MGD către ENGIE la Punctul Virtual de Tranzacţionare (PVT) din România. Mai departe, ENGIE se ocupă de vânzarea gazelor.

Tot gazul nou extras din Marea Neagră de americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG), prin proiectul Midia Gas Development (MGD), este cumpărat de francezii de la ENGIE, în baza unui contract cu o durată de 10 ani de zile, semnat în 2018 Anul trecut, americanii au produs 1,1 miliarde de metri cubi din Marea Neagră Redevenţele pentru această cantitate plătite către statul român s-au ridicat la 343 mil. lei Tot gazul extras a intrat în sistemul naţional, dar mai departe ENGIE decide cum utilizează cantităţile Ieri, România aduce gaz inclusiv din Ungaria pentru a-şi satisfice consumul intern.

Anul trecut a fost primul an complet de producţie pentru proiectul Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, realizat de americanii de la BSOG, alături de partenerii săi, Petro Ventures şi Gas Plus. Proiectul a intrat în funcţiune la jumătatea anului 2022, fiind prima investiţie de acest tip realizată în România în ultimele trei decenii. Producţia se realizează în zone cu ape de mică adâncime spre comparaţie cu perimetrul Neptun Deep, operat de OMV Petrom şi Romgaz, care ar trebui să intre în funcţiune în 2027, fiind un proiect în ape cu adâncimi mari.

„Producţia de gaze din proiectul MGD în anul 2023 a fost de 1,1 miliarde de metri cubi din care 0,8 miliarde de metri cubi de gaze cota BSOG“, spune Mark Beacom, CEO BSOG.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!