1.9 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Energie – Bartosz Kwiatkowski, Enterprise Investors: Ne uităm activ la piaţa din România, dar nu avem negocieri active avansate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Prin prisma mărimii economiei, România este una dintre pieţele către care fondul de private equity Enterprise Investors se uită cu cel mai mare interes ♦ Momentan, investitorul nu are nicio firmă locală în portofoliul ce cuprinde 16 companii ♦ Cea mai recentă mutare a Enterprise Investors în România a fost vânzarea grupului Noriel...

Fondul de private equity Enterprise Investors, unul dintre primii inves titori financiari care au pariat pe România la finalul anilor ’90, se uită activ la piaţa din România şi ca u tă noi ţinte pen tru achiziţii, însă nu există negocieri active avansate.

Bartosz Kwiatkowski, partener Enterprise Investors: Momentul actual este unul bun pentru fondurile de private equity pentru că bursa nu mai e o opţiune la fel de atractivă ca acum câţiva ani, iar capitalul privat s-a scumpit.

♦ Prin prisma mărimii economiei, România este una dintre pieţele către care fondul de private equity Enterprise Investors se uită cu cel mai mare interes ♦ Momentan, investitorul nu are nicio firmă locală în portofoliul ce cuprinde 16 companii ♦ Cea mai recentă mutare a Enterprise Investors în România a fost vânzarea grupului Noriel, activ pe piaţa jucăriilor.

Fondul de private equity Enterprise Investors, unul dintre primii inves­titori financiari care au pariat pe România la finalul anilor ’90, se uită activ la piaţa din România şi ca­u­tă noi ţinte pen­tru achiziţii, însă nu există negocieri active avansate. Printre domeniile de interes pentru investitor se nu­mără retail şi FMCG, sănătate, energie, IT şi ser­vicii financiare.

„Nu avem ne­gocieri active în stadiu avansat, dar avem unele pro­iec­te la care ne uităm. Du­rea­ză o vre­me până câşti­găm în­crederea antre­prenorilor (care sunt proprietarii afacerilor în ac­ţio­nariatul cărora intră fondul – n. red.), ca într-un ma­riaj. În ultima perioadă, am intrat mino­ritar în busi­nessuri şi s-a do­vedit un pariu câşti­gă­tor, asta nu în­seam­nă că ex­clu­dem achizi­ţiile to­tale“, spune Bar­tosz Kwiat­kowski, par­tener Enter­prise In­ves­tors şi res­ponsabil de in­vestiţiile în Româ­nia.

El adaugă că sunt situaţii în care fondul gă­seşte o companie intere­san­tă, dar prea mică, aşa că aşteaptă mai mulţi ani până când aceasta creş­te su­ficient. Tichetul Enterprise In­ves­tors este de cel puţin 20 de mili­oane de euro. „Noi nu vrem să intrăm în licitaţii pentru companii, vrem re­laţii directe şi discuţii directe cu antre­prenorii. E bi­ne ca fondatorii să rămână în busi­ness şi să se implice în dezvoltarea companiei, atât local, cât şi regional.“

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!