21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – Beltrame, care controlează combinatele de la Călăraşi şi Târgovişte, a investit 28 de milioane euro în cele două unităţi. Investiţiile vor continua şi anul următor, însă piaţa de oţel se confruntă cu scăderi peste aşteptări – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Beltrame, care controlează combinatele de la Călăraşi şi Târgovişte, a investit 28 de milioane euro în cele două unităţi.

Beltrame, grupul ita lian care contro lea ză com bi natele de la Călă raşi şi Târ go vişte, a investit circa 28 de milioane de euro în cele două unităţi de producţie, iar planul de investiţii nu se opreşte aici.

„În 2023, am direcţionat peste 20 de milioane de euro către combinatul din Târ go vişte, ca parte a planului de investiţii dedi cat modernizării acestuia.

Carlo Beltrame, CEO, Beltrame România: Ţări precum Egiptul, Algeria şi China exportă în România la preţuri de dumping, fără să ţină cont de marja comercială, căutând însă să obţină randament pentru produsele lor şi, în unele cazuri, o monedă puternică, ceea ce afectează industria UE.

♦ Carlo Beltrame, CEO Beltrame România: „Încetinirea activităţii industriale în Europa a generat o scădere semnificativă a consumului de oţel, cu aproximativ 35% mai puţin faţă de anul precedent, depăşind cu mult previziunile iniţiale de 10%.“

Beltrame, grupul ita­lian care contro­lea­ză com­bi­natele de la Călă­raşi şi Târ­go­vişte, a investit circa 28 de milioane de euro în cele două unităţi de producţie, iar planul de investiţii nu se opreşte aici. Carlo Beltrame, CEO al Beltra­me Româ­nia, spune că anul viitor sunt planificate investiţii la Călăraşi şi Târgovişte.

„În 2023, am direcţionat peste 20 de milioane de euro către combinatul din Târ­go­vişte, ca parte a planului de investiţii dedi­cat modernizării acestuia. În 2024, vom aloca 16 milioane de euro, din resurse pro­prii, pentru retehnologizarea oţelăriei şi a laminoarelor existente. La Călăraşi, am alocat aproximativ 8 milioane de euro în acest an, reprezentând o investiţie în echi­pamente şi tehnologii care ne îmbunătăţesc eficienţa operaţională. Pentru anul 2024, avem în plan să alocăm încă 4 milioane de euro, investiţie capex“, spune Carlo Beltra­me, group business development manager şi CEO Franţa şi România.

Beltrame deţine în România combinatul Donalam Călăraşi, care produce bare de oţel şi alte oţeluri speciale, însă grupul italian a cumpărat şi fostul COS Târgovişte, com­binat aflat în faliment. Pentru unitatea deja existentă de la Târgovişte, Beltrame inves­teş­te 100 mil. euro în modernizarea şi reteh­nologizarea unităţii, parte dintr-un plan ce se întinde pe mai mulţi ani. Producţia de oţel-beton a fost reluată în luna iunie a anului trecut.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!