10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Energie – Best of ZF Power Summit 2024. Ştefan Vuza, Chimcomplex: Porneşti de la materii prime. Ce are ţara asta? Are gaz. Procesezi materiile de patru ori la rând pentru că aşa câştigi, dacă eşti într-un lanţ. România este bogată, avem 17 facultăţi de chimie, Ungaria are una. Noi avem ceva resurse de magneziu, potasiu, dar nu am scos nimic la licitaţie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, puterea economiei locale stă de fapt în diversitatea lanţurilor pe care poate să le creeze pe orizontală ♦ În acest moment, industria energofagă europeană trebuie să funcţioneze cu preţuri la energie şi gaze de trei ori mai mari faţă de rivalii mondiali...

Misiunea este imposibilă, iar în absenţa unui sprijin ferm pentru industrie, blocul european poate deveni într-un timp foarte scurt importator pe linie ♦ Mai mult, ideea că decarbonizarea globală poate porni de la un poluator de talie mică, aşa cum este UE, este o iluzie, a spus Ştefan Vuza, cel mai puternic antreprenor din industria locală, preşedintele Chimcomplex, prezent la ZF Power Summit 2024.

Chimcomplex Borzeşti (CRC), principalul producător şi fur nizor de substanţe chimice din regiune, a obţinut în 2023 venituri totale de 1,36 miliar de lei, în scădere cu 43%, şi un profit net de 75 milioane lei, faţă de 266 milioane lei în 2022, potrivit raportului financiar publicat recent la BVB.

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex: Porneşti de la materii prime. Ce are ţara asta? Are gaz. Procesezi materiile de patru ori la rând pentru că aşa câştigi, dacă eşti într-un lanţ. România este bogată, avem 17 facultăţi de chimie, Ungaria are una. Noi avem ceva resurse de magneziu, potasiu, dar nu am scos nimic la licitaţie. Hai să procesăm materiile prime că avem cu ce, nativ, ca popor avem cu ce, avem specialiştii, dar trebuie să fie patru-cinci procesări la rând.

Creşterea României porneşte de la materiile prime ale ţării, materii care mai departe trebuie procesate de patru ori la rând. Astfel, puterea economiei locale stă de fapt în diversitatea lanţurilor pe care poate să le creeze pe orizontală În acest moment, industria energofagă europeană trebuie să funcţioneze cu preţuri la energie şi gaze de trei ori mai mari faţă de rivalii mondiali, America şi China. Misiunea este imposibilă, iar în absenţa unui sprijin ferm pentru industrie, blocul european poate deveni într-un timp foarte scurt importator pe linie Mai mult, ideea că decarbonizarea globală poate porni de la un poluator de talie mică, aşa cum este UE, este o iluzie, a spus Ştefan Vuza, cel mai puternic antreprenor din industria locală, preşedintele Chimcomplex, prezent la ZF Power Summit 2024.

Chimcomplex Borzeşti (CRC), principalul producător şi fur­nizor de substanţe chimice din regiune, a obţinut în 2023 venituri totale de 1,36 miliar­de lei, în scădere cu 43%, şi un profit net de 75 milioane lei, faţă de 266 milioane lei în 2022, potrivit raportului financiar publicat recent la BVB. Principalul factor care afectează industria la nivel european sunt costurile cu energia şi gazele, care au bifat o explozie în perioada 2021-2022. Deşi în 2022 scumpirile au fost generate de războiul din Ucraina, în 2021 creşterile de preţ au venit şi ca urmare a galopului făcut de costul emisiilor de carbon, concomitent cu redresarea cererii postpandemie.

„Este o iluzie spre ce ne-am îndreptat“, a spus Ştefan Vuza, preşedintele Chimcom­plex, în intervenţia sa din cadrul ZF Power Summit 2024, referindu-se la planul de decarbonizare asumat de UE, plan unic la nivel mondial şi disproporţionat faţă de emisiile de care este în mod real responsabil blocul european.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!