16 C
București
joi, mai 23, 2024

Energie – BREAKING: Listare de 100 mil. euro la BVB. Unul dintre cei mai mari jucători din energie regenerabilă se pregăteşte de IPO – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Premier Energy Group intenţionează să obţină aproximativ 100 de milioane de euro printr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferinţă, iar principalul său acţionar, EMMA Alpha Holding, intenţionează să vândă acţiuni în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

"Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre companiile private de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est, iar acum este momentul potrivit pentru Premier Energy Group să lanseze un IPO şi să profite de oportunităţile interesante de dezvoltare accelerată pe care le va oferi o listare publică la Bursa de Valori Bucureşti...

De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Republica Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populatie.

Premier Energy Group, compania care a cumpărat CEZ Vânzare în România şi este unul dintre cei mai mari jucători din zona energiei regenerabile, a anuntat joi intentia de a lansa o ofertă publică initială la BVB şi listarea ulterioară pe bursa de la Bucureşti.

Oferta ar putea fi finalizată în mai 2024, în funcţie de condiţiile de pe piaţa de capital.

Premier Energy Group intenţionează să obţină aproximativ 100 de milioane de euro printr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferinţă, iar principalul său acţionar, EMMA Alpha Holding, intenţionează să vândă acţiuni în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

În plus, IPO  va beneficia de o opţiune de supra-alocare oferită de EMMA Capital de până la 15% din tranzacţia de bază. Structura finală a Ofertei va fi stabilită în apropierea lansării ofertei, a anuntat joi compania.

Fondurile obtinute vor fi folosite pentru a finanta creşterea viitoare, în special în segmentul producţiei de energie regenerabilă.

Oferta va avea loc după aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi se va adresa atât investitorilor din România, cât şi investitorilor institutionali internationali eligibili.

În urma operatiunii, EMMA Capital va continua să deţină majoritatea acţiunilor în Premier Energy.

Citigroup, UniCredit Bank (Sucursala Milano) şi WOOD & Company acţionează în calitate de Coordonatori Globali Comuni în legătură cu Oferta.

Alpha Bank România S.A. şi BT Capital Partners S.A. acţionează în calitate de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

STJ Advisors acţionează în calitate de Consultant Financiar al Premier Energy. UniCredit S.p.A. acţionează, de asemenea, în calitate de Consultant ESG.

„Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre companiile private de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est, iar acum este momentul potrivit pentru Premier Energy Group să lanseze un IPO şi să profite de oportunităţile interesante de dezvoltare accelerată pe care le va oferi o listare publică la Bursa de Valori Bucureşti. Fiind unul dintre cei mai mari producători, administratori şi agregatori de energie solară şi eoliană din România şi Moldova, Premier Energy Group este bine poziţionată pentru a beneficia de creşterea prognozată a sectorului energiei regenerabile în regiune, valorificând totodată recenta achiziţie strategică a CEZ Vânzare şi istoricul nostru de succes în ceea ce priveşte achiziţiile complementare. Datorită modelului nostru de afaceri integrat vertical şi diversificat, care ne permite să obţinem marje de-a lungul întregului lanţ valoric şi ne asigură stabilitate financiară, oferim o perspectivă investiţională deosebit de atractivă potenţialilor investitori”, a declarat Jose Garza, CEO Premier Energy Group.

În România, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Republica Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populatie.

În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Republica Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019.

Compania este deţinută integral de EMMA Capital şi a încheiat 2023 cu venituri consolidate de 912  milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro şi EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!