1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Energie – BVB a decis includerea Hidroelectrica în indicii bursieri, din prima zi de tranzacționare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Bursa de Valori București (BVB) informează că, în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Indicilor din data de 6 iulie 2023 a fost aprobată procedura de includere a acțiunilor Hidroelectrica în componența indicilor bursieri ai BVB, începând cu prima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei la bursă...

Noile structuri ale indicilor menționați la punctele 1-5 vor fi anunțate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de miercuri, 12 iulie 2023.

Listarea la bursă a acțiunilor companiei Hidroelectrica – lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, are loc în urma celui mai mare IPO din istoria Bursei de Valori București (9,28 miliarde lei)...

  • Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare de miercuri, 12 iulie 2023.

Bursa de Valori București (BVB) informează că, în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Indicilor din data de 6 iulie 2023 a fost aprobată procedura de includere a acțiunilor Hidroelectrica în componența indicilor bursieri ai BVB, începând cu prima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei la bursă, în conformitate cu deciziile Comisiei Indicilor BVB din data de 12 mai 2023.

Deciziile complete ale Comisiei Indicilor din data de 6 iulie 2023 se regăsesc mai jos:

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET, BET-TR și BET-TRN:

1.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

1.2 Excludere: ALRO (ALR);

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET-XT, BET-XT-TR și BET-XT-TRN:

2.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

2.2 Excludere: COMPA (CMP);

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-BK:

3.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O), cu atribuirea unui Factor de Lichiditate (FL) de 1.0;

3.2 Excludere: SIF MUNTENIA (SIF4);

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-NG:

4.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

4.2 Excludere: – ;

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET Plus:

5.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

5.2 Excludere: – ;

  1. Aprobarea datei de calcul și a datei de intrare în vigoare a noilor structuri, factori și ponderi pentru indicii BVB menționați la punctele 1 – 5. Noile structuri ale indicilor menționați la punctele 1-5 vor fi anunțate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de miercuri, 12 iulie 2023.

Listarea la bursă a acțiunilor companiei Hidroelectrica – lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, are loc în urma celui mai mare IPO din istoria Bursei de Valori București (9,28 miliarde lei). Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piața de capital la o scară largă în rândul investitorilor instituționali și individuali din România și, totodată, de a primi statutul de Piață Emergentă și de către MSCI, important furnizor global de indici, crescând astfel vizibilitatea României în rândul investitorilor internaționali. În anul 2020, România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell.


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!