13 C
București
luni, martie 20, 2023

Energie – Ce mai fac europenii ca să scape de frig în criza energiei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit John Lewis, vânzările de astfel de produse au crescut de şase ori faţă de anul trecut.

O analiză a Joseph Rowntree Foun dation sugerează că 4,3 mili oane de gospodării şi-au redus deja cheltu ie lile pe încălzire în acest an.

Ministrul grec al turismului, Vassilis Kikilias, întors de curând dintr-un tur al mai multor capitale europene pentru promovarea iniţiativei respective, susţine că guvernul ţării lucrează la un plan de promovare a Greciei 12 luni pe an.

În Încercarea de a scăpa de frig în criza energiei de care este cuprinsă întreaga Europă, britanicii cumpără în neştire sticle pentru apă fierbinte, iau cu asalt „băncile de căldură“, în timp ce danezii se mută în cam­pinguri. Însorita Grecie încearcă în acest context să atragă din ce în ce mai mulţi europeni.

Sticlele de apă fierbinte sunt la mare căutare pe tot cuprinsul Marii Britanii în actualul episod de frig şi pe fondul eforturilor de a economisi energie în criza actuală, notează The Guardian.

Potrivit John Lewis, vânzările de astfel de produse au crescut de şase ori faţă de anul trecut. Şi sticlele Argos s-au epuizat în multe maga­zine din Londra şi Manchester.

Cu britanicii disperaţi să-şi dimi­nu­eze consumul de energie, retailerii încearcă să-i tenteze cu o serie întreagă de produse cum ar fi poncho-uri e­lectrice, salopete căl­duroase, cuptoare cu microunde, pături electrice.

Britanicii iau de asemenea cu asalt aşa-numitele bănci de căldură. Cu numai şase luni în urmă, ideea de spaţii unde oamenii pot scăpa de locuinţele îngheţate era privită cu reticenţă. Acum, într-o bibliotecă din Suffolk, familii de tineri, angajaţi din restaurante şi un fost angajat al NHS se numără printre cei care se refugiază într-un astfel de spaţiu.

O analiză a Joseph Rowntree Foun­dation sugerează că 4,3 mili­oane de gospodării şi-au redus deja cheltu­ie­lile pe încălzire în acest an. Consiliile din întreaga ţară lucrează cu organi­zaţiile de caritate pentru înfiinţarea unor spaţii calde în teatre, muzee, catedrale, staţii de pompieri şi cafenele.

În criza energiei, mulţi danezi nu au altă alternativă decât să se mute în campinguri, scrie Deutsche Welle.

Scumpirea energiei îi forţează pe danezi să-şi caute locuinţe alter­na­tive. Susţinerea oferită de guvernul danez nu este suficientă pentru a­coperirea facturilor în creştere la energie.

Administratorii campingurilor subliniază că mulţi danezi pur şi simplu nu mai fac faţă costurilor în creştere de trai. Numărul celor care aplică pentru un loc într-un astfel de spaţiu este în creştere constantă.

Cu cea mai mare parte a Europei confruntându-se cu costuri în creş­tere dramatică la energie, Grecia a lansat o iniţiativă de valorificare a iernilor sale blânde pentru atragerea de călători pe toată durata anului, potrivit Euronews.

Ministrul grec al turismului, Vassilis Kikilias, întors de curând dintr-un tur al mai multor capitale europene pentru promovarea iniţiativei respective, susţine că guvernul ţării lucrează la un plan de promovare a Greciei 12 luni pe an.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!